ροή ειδήσεων

Πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις στη Ρόδο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού



Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού,....
την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες της Ρόδου αλλά και για τους Ροδίτες, καλωσορίζοντας έτσι θερμά και τιμώντας όλους όσους επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους.
Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, Πλατεία Μουσείου, 18:30 Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18:30, στην Πλατεία Μουσείου, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει τις «Μελωδικές Περιπλανήσεις».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:00, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2015», θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία Μουσικής Δωματίου των Μελών της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: ΦΟΡΜΙΓΞ και Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:00, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2015», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: ΦΟΡΜΙΓΞ και Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Τετάρτη 2, 9, 16, 23 και 30 Σεπτεμβρίου 2015, Μανδράκι, Τρούλος, 22:00 Την Τετάρτη 2, 9, 16, 23 και 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 22:00, στον Τρούλο που βρίσκεται στο Μανδράκι, μπορεί κανείς να απολαύσει βραδιές Αργεντίνικου tango από την ομάδα του El Abrazo del Tango.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Ομάδα Αργεντίνικου Tango Ρόδου «El Abrazo del Tango». Με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Πέμπτη 3, 10, 17 και 24 Σεπτεμβρίου 2015, Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον», 20:30 Την Πέμπτη 3, 10, 17 και 24 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30, στο Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον», ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σωματείο Ελληνικών Χορών της κυρίας Νέλλης Δημόγλου και τη Χορευτική Ομάδα του κυρίου Ευάγγελου Τζέλλου θα προσφέρουν στο Ροδιακό κοινό και στους επισκέπτες της Ρόδου ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα Ελληνικών παραδοσιακών χορών με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Οι φορεσιές και η χορευτική ικανότητα των χορευτών υπόσχονται ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από τους δρόμους της παράδοσης.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Ομάδα Αργεντίνικου Tango Ρόδου «El Abrazo del Tango». Με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Παρασκευή 4, 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου 2015, Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον», 19:30 Την Παρασκευή 4, 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:30, στο χώρο μπροστά από το Ενυδρείο της Ρόδου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει μουσικές βραδιές με τίτλο «Μουσικά Ηλιοβασιλέματα» με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:00, στο χώρο μπροστά από το Ενυδρείο της Ρόδου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου σε συνεργασία με την Εταιρία Συναυλιών ΦΟΡΜΙΝΓΞ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Μουσικής 2015» διοργανώνει μουσική βραδιά με τον πιανίστα Πάρη Τσενίκογλου.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση ΦΟΡΜΙΝΓΞ και Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, Παλιό Εργοστάσιο της C.A.I.R., Φάνες, 17:00 Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, στο Παλιό Εργοστάσιο της C.A.I.R. στις Φάνες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών «Ο Πρόδρομος» διοργανώνει την 3η Γιορτή Αμπελιού. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών και σε άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες, δραστηριότητες για τα παιδιά, χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακό γλέντι. Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών «Ο Πρόδρομος».
Κυριακή 6, 13, 20 και 27 Σεπτεμβρίου 2015, Μανδράκι, Τρούλος, 20:15 Την Κυριακή 6, 13, 20 και 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:15, στον Τρούλο που βρίσκεται στο Μανδράκι, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει μουσικές βραδιές με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, Κινηματοθέατρο «Ρόδον», 21:15 Την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στο Κινηματοθέατρο «Ρόδον», στις 21:15, ο κύριος Γιώργος Μακρής και η συνεργάτες του παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Νοικοκυρές του Facebook». Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Γιώργου Μακρή «Νοικοκυρές του Facebook» που χάρισε γέλιο στο αθηναϊκό κοινό από τον περασμένο Οκτώβριο, ανοίγει πανιά κι έρχεται στη Ρόδο αυτό το καλοκαίρι. Πώς επηρεάζεται η φιλία και οι οικογενειακοί δεσμοί στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης; Πώς ερωτεύεται ο κόσμος τη σημερινή εποχή που μοιάζει όλη μας η ζωή να περνά μέσα από τις σελίδες του Facebook; Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του κυρίου Γιώργου Μακρή. Η κατασκευή των σκηνικών είναι του κυρίου Περικλή Πριστούρη. Τα κοστούμια είναι της κυρίας Τ. Μακρή. Η μουσική επιμέλεια είναι του κυρίου Γιώργου Μακρή. Η επιμέλεια του ήχου και του φωτός είναι του κυρίου Ντίνου Λαυρεντάκη. Παίζουν οι: Γιώργος Μακρής, Ευτυχία Φαναριώτη, Μίνα Ορφανού, Γιάννης Δρίτσας, Μαίρη Βλουτή, Γεωργία Σιακαβάρα και Γιώργος Μαυράς.
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση: 10 ευρώ και αγορά από το ταμείο του θεάτρου: 15 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα δοθεί για την ενίσχυση του «Συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου»
Διοργάνωση: Γιώργος Μακρής
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, Πλατεία Μουσείου, 18:30 Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πλατεία Μουσείου, στις 18:30, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει τις «Μελωδικές Περιπλανήσεις».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) διοργανώνουν συναυλία με τίτλο: «Του Έρωτα και του Ονείρου» («Of Love and Dream»). Συμμετέχουν η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο Τενόρος Γιώργος Νιάρχος. Guest: ο Τενόρος Δημήτρης Σιγαλός. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο που συμπαρασύρει το θεατή σε μία όμορφη διαδρομή μέσα από αθάνατες μελωδίες και μουσικές που έχουμε αγαπήσει: Οπερέτα, Μιούζικαλ, Κανσονέτα, Ελληνικό και Ξένο Σινεμά και Θέατρο. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου.
Η είσοδος είναι 8 ευρώ.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και Ροταριανός Όμιλος Ρόδου
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, Λόφος Φιλερήμου, 11:00 Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο λόφο του Φιλερήμου, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «Θάλεια» διοργανώνει το 13ο Περπάτημα για τη Ζωή και την Ελπίδα. Μία διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές διοργάνωση, με ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, στίβο, περπάτημα, ασκήσεις χαλάρωσης, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου (Ν.Ο.Ρ.) και θα καταλήξει στο λόφο του Φιλερήμου με δύο ξεχωριστές διαδρομές: Στην πρώτη διαδρομή με έμβλημα «τα πουλιά», ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ν.Ο.Ρ. θα ξεκινήσουν στις 09:30 από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και θα φτάσουν στα Κρητικά. Στα Κρητικά, θα παραδώσουν το έμβλημα στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη δική τους διαδρομή στις 11:00 και θα φτάσουν στο γήπεδο της Ιαλυσού παραδίδοντας το έμβλημα στα παιδιά του στίβου του «Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος». Όλοι μαζί θα καταλήξουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στις 12:10. Η δεύτερη διαδρομή θα ξεκινήσει από το καφενείο του Φιλερήμου έως το Σταυρό του Φιλερήμου και στη συνέχεια μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση θα υπάρχουν λεωφορεία του Ρ.Ο.Δ.Α. που θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στο Φιλέρημο ξεκινώντας από το Σαν Φραγκίσκο στις 10:00 ή από το Δημαρχείο της Ρόδου στις 10:10. Η επιστροφή στη Ρόδο έχει οριστεί για τις 13:00. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην προσπάθεια ενίσχυσης παιδιών εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό στο σχολείο κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες: Δωδεκανησιακός Σύλλογος «Θάλεια» Ερυθρού Σταυρού 6, Ρόδος, εντός του αύλειου χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:30-17:30 Τηλέφωνο: 22410 31290 E mail: info@thalia.gr Site: www.thalia.gr Διοργάνωση: Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «Θάλεια»
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, Παναγία του Μπούργκου, 18:30 Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18:30, στην Παναγία του Μπούργκου, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει τις «Μελωδικές Περιπλανήσεις».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μυστικός Έρωτας». Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ-σπουδή στην ποίηση του έρωτα. Θα παρουσιαστούν τραγούδια του συνθέτη από τους κύκλους των τραγουδιών του: Σκοτεινός έρωτας, Αισθηματική ηλικία, Ερωτόκριτος in blues... Στο πιάνο και η σύνθεση είναι του Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνευτής ο Θοδωρής Βουτσικάκης.
Η είσοδος είναι 10 ευρώ και το μειωμένο και μαθητικό εισιτήριο είναι 5 ευρώ.
Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, Προαύλιος χώρος Αγίου Νεκταρίου Πεύκων (πίσω από το Σταθμό των Ταξί), 20:00 Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στον Προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου Πεύκων (πίσω από το Σταθμό των Ταξί), στις 20:00, η Κοινοπραξία MyPefkos ΚΟΙ.Σ.ΕΠ. διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Πεύκων. Πρόκειται για μία εκδήλωση για την ανάδειξη του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής Πεύκοι στη Λίνδο. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, των τοπικών ηθών και εθίμων και της τοπικής κουζίνας. Θα υπάρξει πλούσια λαχειαγορά με διάφορα δώρα όπως δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής, γεύματα για ζευγάρια, τοπικές εκδρομές από τις τοπικές επιχειρήσεις αξίας άνω των 5.000 ευρώ και άλλα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί δοξολογία από τον Πάτερ Σπυρίδων Λίγκα σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά).
Η είσοδος είναι 10 ευρώ.
Διοργάνωση: MyPefkos ΚΟΙ.Σ.ΕΠ.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, Στεγνά Αρχαγγέλου, 19:30 Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, στα Στεγνά Αρχαγγέλου, στις 19:30, η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015. Θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Μαρί Γκίκα, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Αίθωνας», της Φιλαρμονικής Αρχαγγέλου και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «Καμείρι». Θα προσφερθούν αναψυκτικά και μικροεδέσματα.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η Μέθη της Όπερας». Πρόκειται για μία συναυλία σκηνοθετημένη, αφιερωμένη στον Οίνο και τη Μέθη της Λυρικής Όπερας. Η παράσταση η οποία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από το διάσημο σκηνοθέτη Paolo Micciche συνδυάζει τη μουσική, το τραγούδι, την υποκριτική και visual προβολές σε ένα γνήσια δραματικό πλαίσιο. Συμμετέχουν οι: Annie Vavrille (μέτζο σοπράνο), Jean Jacques Lala (βαρύτονος), Fabrice Coccito (πιάνο), Alberto Spiazzi (κοστούμια& props) και Paolo Micciche (σκηνοθεσία και Visuals). Σε συνεργασία με το Istituto Superiore di Musica «Franci» di Siena.
Η είσοδος είναι 10 ευρώ και το μειωμένο και μαθητικό εισιτήριο είναι 5 ευρώ.
Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, Πλατεία Αργυροκάστρου, Μεσαιωνική Πόλη, 18:30 Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18:30, στην Πλατεία Αργυροκάστρου στη Μεσαιωνική Πόλη, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει τις «Μελωδικές Περιπλανήσεις».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στον F. Schumbert και στον Ιταλό συνθέτη και τραγουδιστή F. De Andre». Lieder ο Franz Schubert και ο Fabrizio De Andre (Ιταλική συμμετοχή). Το έργο είναι βασισμένο σε μία ιδέα του διάσημου σκηνοθέτη Paolo Micciche. Τα πιο διάσημα έργα ενός από τους μεγαλύτερους Ιταλούς τραγουδιστές και τα lieder του Schubert σε ένα κοντσέρτο απόλυτα πρωτοποριακό και επαναστατικό. Συμμετέχουν οι: Antonella Gozzoli (φωνή), Cecilia Lucenti (φωνή), Marco Inchingolo (πιάνο), Amedeo Monda (κιθάρα). Σε συνεργασία με το Istituto Superiore du Musica «Rinaldo Franci», Siena, Ιταλία.
Η είσοδος είναι 10 ευρώ και το μειωμένο και μαθητικό εισιτήριο είναι 5 ευρώ.
Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, Πλατεία Ηρώων Αρχαγγέλου, 19:30 Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πλατεία Ηρώων Αρχαγγέλου, στις 19:30, η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Δέσποινας Μπούσιου, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Αίθωνας», η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «Καμείρι». Θα προσφερθούν αναψυκτικά και μικροεδέσματα.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στο Ιταλικό τραγούδι: Από τον Monteverdi στον Domenico Modugno...». Το ιταλικό τραγούδι έχει μία ιδιαιτερότητα για όλο τον κόσμο: η μελωδία, η μελαγχολία και η χαρά της ζωής σε έναν αξεπέραστο συνδυασμό. Συμμετέχουν οι: Cecilia Lucenti (φωνή), Amedeo Monda (κιθάρα). Special guests: Antonella Gozzoli (φωνή), Marco Inchngolo (πιάνο).
Η είσοδος είναι 10 ευρώ και το μειωμένο και μαθητικό εισιτήριο είναι 5 ευρώ.
Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, 10:00-19:00 Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τις 10:00 έως και τις 19:00, η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο: «Ανοικτές Πόρτες: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Μοναδικά μνημεία και ιστορικοί χώροι της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου καλούν τους φίλους της Ρόδου να τα επισκεφθούν και να τα γνωρίσουν.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS)
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, Μανδράκι, 19:00 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στο Μανδράκι, στις 19:00, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου διοργανώσουν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015 με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, ελληνική και σύγχρονη μουσική και διάφορες πολιτιστικές δράσεις.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, Δ.Ο.Π.Α.Ρ., Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Ασκληπειού, 11:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Ασκληπειού, στις 11:00, η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπειού διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015 με τίτλο: «Ασκληπειός- Κιοτάρι: Αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πόλος έλξης του τουρισμού».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Ασκληπειού
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Πλατεία Αφάντου, 20:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πλατεία Αφάντου, στις 20:00, η Δημοτική Κοινότητα Αφάντου διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα με ζωντανή μουσική. Θα προσφερθούν κρασί, ούζο και αναψυκτικά.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Αφάντου
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Θολός, 19:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015, η Τοπική Κοινότητα Θεολόγου πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Θολός μπροστά από την εκκλησία, τη «Γιορτή Τουρισμού 2015».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Τοπική Κοινότητα Θεολόγου θα βραβεύσει τους τουρίστες που επί σειρά ετών επιλέγουν το χωριό Θεολόγος (Θολός) για τις διακοπές τους.
Στη συνέχεια, χορευτικά συγκροτήματα από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Θα στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με εδέσματα για όλους τους παριστάμενους.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Θεολόγου
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Λάρδος, 20:30 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015, η Δημοτική Κοινότητα Λάρδου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάρδου «Ο Ταξιάρχης» πραγματοποιούν στην κεντρική πλατεία του χωριού Λάρδος εκδήλωση για όλους τους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και μοντέρνοι χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Ταξιάρχης». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Λάρδου και Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου «Ο Ταξιάρχης»
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Λίνδος, 20:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:00, η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία της Λίνδου εκδήλωση με ζωντανή μουσική, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν κρασί και λουλούδια. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η ομάδα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος» η οποία θα παρουσιάσει στους παριστάμενους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Λίνδου
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Φαληράκι, 19:30 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015, η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία του Φαληρακίου εκδήλωση για όλους τους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού στους δρόμους του Φαληρακίου και στη συνέχεια, στην πλατεία του Φαληρακίου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με λαϊκή μουσική και παραδοσιακούς λαϊκούς χορούς. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα κεραστούν τοπικό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Πόλη της Ρόδου, «Ακταίον», 15:00-20:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο διάστημα από τις 15:00 έως και τις 20:00, όσοι επιθυμούν μία περιήγηση στην πόλη της Ρόδου με το τρενάκι της Δ.Ε.Σ. Ρ.Ο.Δ.Α. του Δήμου Ρόδου θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν δωρεάν. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνεται μπροστά από το «Ακταίον».
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Δ.Ε.Σ. Ρ.Ο.Δ.Α. Δήμου Ρόδου
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Πόλη της Ρόδου, Throne Of Helios-Cinema 9D, 09:30-11:30 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο διάστημα από τις 09:30 έως και τις 11:30, οι επισκέπτες της Ρόδου αλλά και οι Ρόδιοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν το υπερθέαμα εννέα διαστάσεων με την ιστορία της Ρόδου. Η προβολή γίνεται σε έξι γλώσσες.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Διοργάνωση: Ένατη Διάσταση Υπηρεσίες Ψυχαγωγίας Α.Ε. Οδός: 25ης Μαρτίου 2, Ρόδος, Τηλέφωνο: 22410 76850 Email: www.throneofhelios.com
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα των Μπετόβεν και Τσαλαχούρη. Θα συμμετάσχει η Συμφωνιέτα της Σόφιας. Σολίστ και πιάνο ο Θεόδωρος Τζοβανάκης. Διευθύνει ο Φίλιππος Τσαλαχούρης.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Εταιρία Συναυλιών ΦΟΡΜΙΝΓΞ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00 Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα των Τέλεμαν, Μότσαρτ, Γκριέγκ και Μπαρτόκ. Θα συμμετάσχει η Συμφωνιέτα της Σόφιας. Διευθύνει ο Σάμπο Σίπος Μάτε.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Εταιρία Συναυλιών ΦΟΡΜΙΝΓΞ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, Πύλη D΄ Amboise Αγίου Αντωνίου, 18:30 Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πύλη D΄ Amboise Αγίου Αντωνίου, στις 18:30, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου θα παρουσιάσει τις «Μελωδικές Περιπλανήσεις». Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Κτίριο «Ανδρέας Ιωάννου», Δευτέρα- Παρασκευή: 08:00-21:30 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης με αφορμή τη συμπλήρωση των ενενήντα χρόνων από την ίδρυση της Πινακοθήκης Ρόδου (1962 επί δημαρχίας Μιχαήλ Πετρίδη), παρουσιάζουν μία τιμητική έκθεση που αφορά τα πρώτα εικαστικά έργα που αποκτήθηκαν τότε με την πρωτοβουλία του φιλότεχνου εμπνευστή, πρωτεργάτη και δημιουργού της Πινακοθήκης, του αείμνηστου τότε Νομάρχη Δωδεκανήσου Ανδρέα Ιωάννου, με την οικονομική συνδρομή κυρίως του Δήμου Ρόδου, του Υπουργείου Παιδείας και πολιτών της Ρόδου. Αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις καλύτερες σε σημαντικότητα έργων έκθεση στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει έργα των καλύτερων ζωγράφων του περασμένου αιώνα (Θεόφιλος, Παρθένης, Μπουζιάνης, Οικονόμου, Εγγονόπουλος, Σπύρος Βασιλείου, Κοντόπουλος, Χατζηκυριάκος- Γκίκας, Γιαλλινάς, Γερμενής, Τσαρούχης, Κόντογλου, Θωμόπουλος, Παπαλουκάς και πολλοί άλλοι).
Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως και τις 21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.
Σάββατο, Κυριακή και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.
Η είσοδος για το κοινό είναι 3 ευρώ
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Κτίριο Παλαιού Συσσιτίου, Σωκράτους 179, Μεσαιωνική Πόλη
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, «Νεστορίδειο Μέλαθρο», Τρίτη-Σάββατο: 08:00-16:00 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν έκθεση στην οποία εκτίθενται έργα Ζωγραφικής και Γλυπτά των σημαντικότερων καλλιτεχνών των τελευταίων χρόνων του 20ου αιώνα (δεκαετία του 1960 και νεώτεροι) από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου (Φασιανός, Ψυχοπαίδης, Κεσσανλής, Πάστρα, Μποκόρος, Τσόκλης, Μυταράς, Ζούνη, Θεοφυλακτόπουλος, Τέτσης, Καρράς, Ζογγολόπουλος, Παπαγιάννης και πολλοί άλλοι). Εκτίθενται επίσης πολύ σημαντικά έργα του Βάλια Σεμερτζίδη της συλλογής του Ε.Β.Ε.Δ. με θεματολογία από τα Δωδεκάνησα. Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 16:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015. Κυριακή, Δευτέρα και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.
Η είσοδος για το κοινό είναι 3 ευρώ
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου, 100 Χουρμαδιές, Ρόδος
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Τρίτη-Σάββατο: 08:00-21:30 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν έκθεση στην οποία εκτίθενται χάρτες και χαρακτικά της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του Αρχιπελάγους, δωρεάς του Zoe York. Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 21:30 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Κυριακή, Δευτέρα και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.
Η είσοδος για το κοινό είναι 3 ευρώ
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό «Συσσίτιο») Σωκράτους 179, Μεσαιωνική Πόλη, Ρόδος
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου, Τρίτη-Σάββατο: 08:00-21:00 Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Γράββαλου με τα έργα που ο ίδιος χάρισε στο Μουσείο. Οι δραστηριότητες του Παναγιώτη Γράββαλου στον εικαστικό χώρο ήταν δυναμικές και σημαντικές, δεν περιορίζονταν μόνο στη δημιουργία έργων τέχνης αλλά επεκτείνονταν στην οργάνωση, διάδοση και ανανέωση της καλλιτεχνικής παιδείας, στην ανανέωση και στην ανάπτυξη των γραφικών τεχνών της χώρας καθώς και σε πολλούς ακόμα τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών. Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015. Κυριακή, Δευτέρα και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.
Η είσοδος για το κοινό είναι 3 ευρώ
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου», οδός Ι. & Π. Νεστορίδη, Ρόδος
Παρασκευή 10 Ιουλίου- Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, 08:00-19:40 Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, από τις 08:00 έως τις 19:40, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, λειτουργεί η έκθεση «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής». Από την Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, στο νησί του Ηλίου, τη Ρόδο, ταξίδεψε μέρος της έκθεσης που μάγεψε τους Γάλλους. Σαράντα οκτώ Ροδίτικα εκθέματα από το Μουσείο του Λούβρου στολίζουν την αίθουσα των Ασθενών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. Αγγεία και πολύτιμα κοσμήματα του 15ου έως και του 5ου αιώνα π.Χ. από τη συλλογή του Λούβρου μαζί με εκθέματα της ίδιας περιόδου από τη μόνιμη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου, συνθέτουν μία μοναδικής και συναισθηματικής αξίας έκθεση.
Η είσοδος είναι 6 ευρώ και το μαθητικό- φοιτητικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ.
Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Μουσείο Λούβρου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου- Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 08:00-19:40 Από το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, από τις 08:00 έως και τις 19:40, θα λειτουργεί έκθεση Γλυπτικής αφιερωμένη στο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco).
Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
Η είσοδος είναι 6 ευρώ και το μαθητικό και φοιτητικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ.



Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *