ροή ειδήσεων

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός «συνοδεύει» φουσκωτό με πρόσφυγες


ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΝΑ ΠΛΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ...
Βίντεο-ντοκουμέντο, χαρακτηριστικό της στάσης των τουρκικών αρχών απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, κατέγραψε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Γιώργος Παπαδόπουλος, στη Μυτιλήνη, στο οποίο φαίνεται καθαρά μία τουρκική ακταιωρός, που πλησιάζει φουσκωτό σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες, που πλέει προς την βόρεια ακτή της Λέσβου.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, η τουρκική ακταιωρός πλησιάζει το σκάφος με τους μετανάστες, κάνει ένα κύκλο γύρω από αυτό και στη συνέχεια αποχωρεί προς τις τουρκικές ακτές αφήνοντας το φουσκωτό ανενόχλητο να πλεύσει προς τις ακτές της Λέσβου.

Η εικόνα αυτή καταγράφηκε περίπου πριν από ένα μήνα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Εφταλούς, που βρίσκεται στη βόρεια Λέσβο και της απέναντι μικρασιατικής ακτής. Το βίντεο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση της Άγκυρας, σύμφωνα με την οποία στο διάστημα μεταξύ 17ης Ιουλίου και 17ης Αυγούστου η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε στο Αιγαίο 18.300 μετανάστες. Επίσης, πιστοποιεί ότι η στάση της Τουρκίας αντί να αποτρέπει, έως και ενθαρρύνει τη δράση δουλεμπόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται με όποιον τρόπο μπορούν τους απελπισμένους πρόσφυγες.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *