ροή ειδήσεων

Η Έκθεση της Κρεμαστής γιορτάζει τα «χρυσά» της γενέθλια



Τα 50 χρόνια της συμπληρώνει φέτος η Πανελλήνια Έκθεση...
Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 20:00.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ανταπόκριση των εκθετών ήταν μεγάλη, με σύνολο 60 εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας να δίνουν το παρόν. Για πρώτη φορά καταγράφεται δυνατή παρουσία των νησιών της Περιφέρειάς μας και αυτό λόγω της συνδιοργάνωσης της Έκθεσης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία φιλοξενεί στο περίπτερό της 22 εκθέτες από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των τοπικών μας προϊόντων.


Μεταξύ των προϊόντων που θα μπορούν να βρουν οι επισκέπτες είναι παραδοσιακά προϊόντα, Π.Ο.Π. προϊόντα αλλά και χειροποίητες δημιουργίες, εκθέματα λαϊκής τέχνης. Η ευρύτητα σε γεωγραφική κάλυψη των εκθετών, δίνει την δυνατότητα στο κοινό της Ρόδου να αγοράσει προϊόντα που για πρώτη φορά εκτίθενται στην έκθεση της Κρεμαστής.


Στην προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΚΕΚ Γεννηματάς, θα πραγματοποιούνται καθημερινά, σειρά σεμιναρίων από τους εκπαιδευτές και μαθητές του ΚΕΚ Γεννηματάς όπως σεμινάρια κατασκευής κοσμημάτων, σεμινάρια κατασκευής Βιτρώ, σεμινάρια αγιογραφίας κτλ. Στόχος είναι να γνωρίσουν και οι νέες γενιές αυτές τις τέχνες.


Τις ημέρες διεξαγωγής της Έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καθημερινά θα υπάρχουν εκδηλώσεις με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.


Τιμώντας τα 50 χρόνια λειτουργίας της Έκθεσης, ο επισκέπτης εισερχόμενος από την νέα είσοδο (εντός του κτηρίου του Πανεπιστημίου) θα μπορεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που θα συναντά, να περιηγείται μέσα από το ιστορικό υλικό και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που υπάρχουν από την αρχή της λειτουργία της Έκθεσης, σε ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο μνήμες.


Συνδιοργανωτές της Έκθεσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και ο Πολιτιστικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Παναγία η Ελεημονήτρια”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *