ροή ειδήσεων

Δανειστές … Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας που να εφαρμόσει κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο και το «ξεπούλημα» της Ελλάδας


Εκλογές με τις «ευλογίες» της Μέρκελ...

Προϊόν συμφωνίας με τους δανειστές οι πρόωρες εκλογές, όπως αποκάλυψε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος – Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας που να εφαρμόσει κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο και το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας – Μετά τις εκλογές θα ζητήσουν πάλι υπογραφές «υποταγής» κατά τη συνήθη πρακτική


Η απουσία αντιδράσεων από την πλευρά της Γερμανίας και των δανειστών για τα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα, ενισχύει το σενάριο ότι πίσω από τη συμφωνία και το νέο μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας υπήρχε η δέσμευση να οδηγηθεί αμέσως η χώρα σε εκλογέςπροκειμένου να «ξεκαθαρίσει» το αντιμνημονιακό μέτωπο.


Την αποκάλυψη την έκανε η ίδια η Μέρκελ η οποία είπε ξεκάθαρα ότι «οι εκλογές δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης».

Οπως μετέδωσε η Telegraph, η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην απόφαση του κ. Τσίπρα κατά την συνάντησή της με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ η οποία και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους την συνομιλία τους.

«Η Ρούσεφ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η Μέρκελ της είπε πως η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης», γράφει η Telegraph.

Είναι προφανές ότι αν οι πρόωρες εκλογές ήταν μονομερής ενέργεια, οι αντιδράσεις των Γερμανών και των υπολοίπων δανειστών θα ήταν σφοδρές, όπως ακριβώς είχε γίνει και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως έγινε και στο δημοψήφισμα, έτσι και μετά τις εκλογές, οι δανειστές θα ζητήσουν ξανα τις υπογραφές όλων των κομμάτων του περίφημου… δημοκρατικού τόξου.

Θυμίζουμε για την ιστορία πως όταν μετά το δημοψήφισμα οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν στους θεσμούς την περίφημη επιστολή «υποταγής» στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ την έστειλε πίσω στην Ελλάδα διότι έλειπε μια υπογραφή: Του Πάνου Καμμένου.

Βέβαια, το θέμα λύθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφού η επιστολή εστάλει σε λίγα λεπτά και με την υπογραφή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ



Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη, αφού το ίδιο ακριβώς έκαναν οι δανειστές και με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και μετά τις επικείμενες εκλογές.

Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κάλπες δεν πρόκειται να δώσουν αυτοδυναμία στον Τσίπρα, αλλά αντίθετα θα οδηγήσουν σε «πολυδιάσπαση» της Βουλής. Ο στόχος είναι απλός: Πολλά, μικρά κόμματα…

Μετά τις επικείμενες εκλογές η ανάγκη σύστασης κυβέρνησης συνεργασίας θα είναι μονόδρομος, κάτι που αποτελεί βασικό απαιτούμενο των δανειστών για να εφαρμοστεί κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο, οι αποκρατικοποιήσεις και το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας – που είναι το πιθανότερο σενάριο – ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που θα σχηματίσει κυβέρνηση – θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με περισσότερα του ενός κόμματα προκειμένου να επιτευχθεί ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Το παράδειγμα με τις δυο ψηφοφορίες των προαπαιτουμένων οι οποίες πέρασαν με τα ¾ της Βουλής, ήταν μια «ευχάριστη» έκπληξη για τους Γερμανούς.

Το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» τα έχει υπολογίσει όλα, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Ο λαός θα πάει στις κάλπες για την πολυπόθητη «αποσυμπίεση» της οργής, το αντιμνημονιακό μπλόκ θα διασπαστεί σε μικρά κομμάτια, το πολιτικο προσωπικό θα φωνάζει ότι η Δημοκρατία νίκησε, η χώρα θα εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση μέχρι να τελειώσουν τα 86 δισεκατομμύρια και οι Γερμανοί θα βάλουν μπροστά όλα τα deals για τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

Κόλπο γκρόσο!




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/8/15 21:47

    Το διευθυντήριο ξέρει και κάνει καλά την δουλειά του....... εμείς εδώ δεν μάθαμε ποτέ να την κάνουμε καλά εκτός από το πέσημο στα τέσσερα και το γλύψιμο ......... πότε-πότε κάποιος δήδεν επαναστάτης σηκώνεται στα τρία και φωνάζει αλλά τσεγκεβάρα "κάτω οι καπιταλιστές" για να πάρει ψήφους "απελπισίας" αλλά τα τσεπώνει και αυτός χοντρά και ξαναπέφτει στα τέσσερα ....... να δούμε τα πρόβατα πότε θα σηκώσουν κεφάλι .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *