ροή ειδήσεων

Στην Κνωσό βρήκαν... μίτο για τον λαβύρινθο της φοροδιαφυγής



Λαβύρινθος φοροδιαφυγής στην Κνωσό: Δεν έκοβαν αποδείξεις ...
Το MEGA στην Αίγινα, μετά τον χθεσινό έλεγχο-παρωδία 


Σοκ έπαθαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα όσα τους είχαν καταγγείλει για το κατάστημα με σουβενίρ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.



Όταν οι ελεγκτές πήγαν να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο υποδυόμενοι τους πελάτες, διαπίστωσαν πως όσοι ώρα έμειναν στο κατάστημα, που ανήκει στο Δημόσιο, οι επισκέπτες που αγόρασαν διάφορα είδη, δεν πήραν ούτε μια απόδειξη. Αντιθέτως μάλιστα οι υπάλληλοι σημείωναν ότι πωλούσαν σε ένα βιβλίο.



Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τόνισε πως γίνεται ήδη έρευνα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να εξακριβωθεί τι συνέβαινε ώστε στη συνέχεια να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους υπαλλήλους έχουν παραβεί τα καθήκοντά τους.



Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να εξηγήσουν τον λόγο της πράξης τους, είπαν ότι η ταμειακή μηχανή είναι χαλασμένη. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, αναφέρει:


"Η ένωση υπαλλήλων αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων μηχανισμών και ζητά ο έλεγχος να είναι προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - κάτι που ξέχασε να αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού - ώστε οι ευθύνες, εάν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια".



Είναι χαρακτηριστικό πως η στατιστική υπηρεσία αναφέρει πως από τους αρχαιολογικούς χώρους περνούν έως και τρία εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ από την Κνωσό πέρυσι πέρασαν 670.499 επισκέπτες. Οι ελεγκτές καταλόγισαν τελικά 534 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, ωστόσο οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και σε ένα αυτόματο μηχάνημα πωλήσεων σουβενίρ, το οποίο επίσης δεν έδινε απόδειξη.



Στο ερώτημα σε ποιον ανήκουν τα μηχανήματα, η απάντηση ήταν πως τα εκμεταλλεύεται ένας Αθηναίος. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι και στην Αίγινα όπου έχει φτάσει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Έλληνες και ξένοι παραθεριστές καταγγέλλουν πως μέχρι και χθες οι αποδείξεις ήταν άφαντες, ωστόσο μόλις έφτασαν οι ελεγκτές οι πάντες ακολουθούν το γράμμα του νόμου.



Μετά το προχθεσινό επεισόδιο στη Ρόδο, όπου μερίδα πολιτών επιτέθηκε φραστικά σε ελεγκτές που πήγαν για έρευνα σε πανηγύρι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ενταθούν οι έλεγχοι αλλά αντιθέτως να εντατικοποιηθούν.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *