ροή ειδήσεων

Το πλοίο-ξενοδοχείο για τους πρόσφυγες έφτασε στην Κω



Το οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στο λιμάνι της Κω.... Οι αστυνομικοί των Δωδεκανήσων εκφράζουν ανησυχίες για «πολύπλευρους κινδύνους».

Το οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», δυναμικότητας 2.000 - 2.500 θέσεων, που θα φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το νησί, για περίπου 15 ημέρες, έφτασε λίγο μετά τις 15:00 έφτασε στο λιμάνι της Κω.



Το πλοίο πιθανότατα θα αντικατασταθεί στη συνέχεια με άλλο.
Ανησυχία από τους αστυνομικούς στα Δωδεκάνησα

Τους προβληματισμούς τους για τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην Κω, στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκφράζουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί της Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή εγκυμονεί κινδύνους.Φωτογραφία: kosnews

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα Διοικητικά Συμβούλια των αστυνομικών υπαλλήλων βορείου και νοτίου Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και το σωματείο των Λιμενικών, αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την απόφαση μετακίνησης πλοίου στην Κω, και η παραμονή του εντός του λιμένα, για την φιλοξενία 2.500 μεταναστών από τον μεγάλο αριθμό που βρίσκονται σήμερα στο νησί. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.Φωτογραφία: Kosnews

»Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος (φωτιά, διενέξεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων κ.α), όσο και των ένστολων (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ), που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

»Η πείρα μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις τις οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται.
»Εμείς ζητάμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών από τη νήσο Κω με το συγκεκριμένο πλοίο σε οργανωμένες ανοικτές δομές της ηπειρωτικής χώρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους».
Από τα μεγαλύτερα επιβατηγά της Μεσογείου


Το πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιβατηγά οχηματαγωγά της Μεσογείου. Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία GDYNIA της Πολωνίας, διαθέτει 4 κύριες μηχανές, 12 καταστρώματα και τα πιο σύγχρονα μέσα πλοήγησης και ασφάλειας, ενώ η πολυτέλεια και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στα τεράστια σαλόνια του είναι μοναδική.

Το πλοίο πήρε το όνομα του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο (1864-1936), που ήταν ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης του ελληνικού έθνους και ο δημιουργός της Μεγάλης Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Reuters, Γιάννης Μπεχράκης, Αλκης Κωνσταντινίδης

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/15 00:12

    Σε μερικες μερες το πλοιο θα ειναι μονο για παλιοσιδερα.Εδω δεν εχουμε πλοια για τα νησια μας που υποφερουν και αυτοι καταστρεφουν τετοια καραβια παραδιδοντας τα στο ελεος αυτων των παρασιτων.Για να μην πω πως μετα θα θελει καψιμο το πλοιο για να απολυμανθει απο τη βρωμα και τα μικροβια.Οποιος θα ξαναμπει εκει μεσα θα ρισκαρει τη ζωη και την υγεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *