ροή ειδήσεων

Ιδού ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και το μυστικό μακροζωίας του [εικονες]



Ο κύριος Yasutaro Koide είναι σήμερα ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο... – τίτλος που απέκτησε μετά το θάνατο του Sakari Momoi στο Τόκιο τον περασμένο Ιούλιο, στην ηλικία των 112 ετών.

Ο κύριος Koide γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1903 - τη χρονιά που οι αδελφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη επιτυχή πτήση με αεροπλάνο... Έχοντας εργαστεί ως ράφτης για ανδρικό κατάστημα ρούχων, μετακόμισε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας όταν συμπλήρωσε τα… 107 του, προκειμένου να είναι κοντά στην κόρη του.

Παρά την απίστευτη ηλικία του, ο κ. Yasutaro αισθάνεται πολύ καλά για την ηλικία του, και παρακολουθεί τακτικά ένα πρόγραμμα σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Εξακολουθεί να είναι σε θέση να περπατήσει μέσα στο σπίτι, αλλά κατά τα άλλα χρησιμοποιεί ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Χρησιμοποιεί ακόμη τα δικά του δόντια για να φάει και έχει αρνηθεί την τεχνητή οδοντοστοιχία ενώ διαβάζει την εφημερίδα του χωρίς γυαλιά! /Όταν (μοιραία…) ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας του, ο υπεραιωνόβιος απάντησε: «Το καλύτερο πράγμα είναι να μην το παρακάνεις» είπε Yasutaro στο Associated Press. Συνιστά μάλιστα στους νεότερους να μην καπνίζουν, να μην πίνουν. Επίσης είπε πως το αγαπημένο του φαγητό είναι το ψωμί.

Η εγγονή του κ. Koide, η Aya Kikuchi είπε πως κάποτε ο παππούς της έτεινε να είναι πολύ αυστηρός. «Ήταν πολύ πεισματάρης, αλλά καλυτέρεψε με την ηλικία», είπε. «Διατηρεί ένα τρόπο ζωής ώστε να αποφεύγει το άγχος».





Οι Ιάπωνες κατέχουν πολλά ρεκόρ μακροζωίας: η χώρα έχει περίπου 54.000 αιωνόβιους πολίτες, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει σε κάθε πολίτη που συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής ένα… χρυσό δίσκο για σάκε (γιαπωνέζικο αλκοολούχο ποτό) και συγχαρητήρια επιστολή από τον πρωθυπουργό!






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *