επικαιρότητα

ΕΣΚΑΣΕ η βομβα που περιμέναμε: Φακελώνουν όλους τους Έλληνες !!Μέσω υπολογιστή, θα μπορεί πλέον ο έφορος….

και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να εξακριβώνουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2016.


Αυτό βέβαια, είναι ένα σχέδιο που είχε αναφερθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Το περιουσιολογίο λοιπόν, θα είναι ιδιαιτέρως σκληρό και αυστηρό για εκείνους που αποσκοπούν στο παραπλανήσουν τις φορολογικές αρχές, υποκρύπτοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Βάσει αυτού θα δηλώνονται τα εξής: Ακίνητα, μετοχές, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά ή καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κ.λπ. θα πρέπει να δηλωθούν ώστε να δημιουργηθεί ο «ηλεκτρονικός φάκελος» για κάθε φορολογούμενο.


Επίσης θα δηλώνονται τα χρήματα που έχει ο καθένας στο σπίτι του, μιας και λίγο πριν επιβληθούν τα capital controls, πολλοί ήταν εκέινοι που πήραν μετρητά για το σπίτι.
Για τα μετρητά θα υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να τα επικαλεστεί για να δικαιολογήσει τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες».


Ο προγραμματισμός ορίζει ότι έως τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν από το Taxis όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία ώστε να δημιουργηθεί με ακρίβεια το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.SOS για όσους αποκρύψουν στοιχεία
Οσοι αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία και πέσει στην αντίληψη του υπουργείου Οικονομικών, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, τα οποία θα προσεγγίζουν την αξία του περιουσιακού στοιχείου που απεκρύβη.


Τέλος, με το περιουσιολόγιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα επεκταθεί και θα γίνει υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος σχεδόν σε όλες τις συναλλαγές και κυρίως στην παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες. Με το τρόπο αυτό θα γίνονται άμεσεςδιασταυρώσεις στοιχείων και θα εντοπίζονται όσοι αποκρύπτουν φορολογικά στοιχεία.


πηγη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά