ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: Δείτε τι βρήκε στον αφαλό της μια δερματολόγος και κοιτάξτε και τον δικό σας


Η Vivian Bucay από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins εργάζεται στο Σαν Αντόνιο ...του Τέξας ως δερματολόγος και καθημερινά εξετάζει δεκάδες ανθρώπους με δερματικά προβλήματα, από απλούς ερεθισμούς μέχρι και μελανώματα και καρκίνο του δέρματος.
Ως εξειδικευμένη εμπειρογνώμων, δεν φαντάστηκε ότι το δέρμα που παρατήρησε ότι ξεφλούδιζε στον αφαλό της και δημιουργούσε νιφάδες που έπεφταν στο έδαφος κάποιες φορές, ήταν κάτι περισσότερο από ένα έκζεμα ή ψωρίαση. Έτσι δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Δυστυχώς αυτό αποδείχτηκε λάθος, αφού αργότερα έμαθε κάτι που της άλλαξε τη ζωή...

Μελάνωμα στον αφαλό της κοιλιάς!

Η δρ Bucay έκανε μετά από καιρό μια βιοψία δέρματος για να εξακριβώσει τι της συνέβαινε και το δέρμα της σε εκείνο το σημείο έκανε φολίδες που έπεφταν. Τα αποτελέσματα της βιοψίας την κατέπληξαν: είχε καρκίνο του δέρματος και μάλιστα στο τέταρτο στάδιο. Ο ομφαλός της προφανώς κάλυπτε τα σημάδια μιας από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος. Μέχρι και σήμερα, η δερματολόγος είναι ευγνώμων που εντόπισε αυτή την ανωμαλία ακόμη και αν ήταν ήδη στο τελευταίο στάδιο.

Μετά από κατεπείγουσα θεραπεία, η δρ Bucay απαλλάχτηκε από τον καρκίνο, αλλά εξακολουθεί να λέει παντού για το πόσο εύκολο είναι ακόμα και για εμπειρογνώμονες τους είδους, να αντιληφθούν τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος.

Το μελάνωμα είναι υπαίτιο για τουλάχιστον το 80% των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος. Είναι στην πραγματικότητα ο πιο κοινός τύπος καρκίνου στις γυναίκες 25 έως 29 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερες γυναίκες ηλικίας 15 και άνω.
Διαβάστε όλη την ιστορία της δρ Vivan W. Bucay σε δική της ανάρτηση-εξιστόρηση που έκανε στο skincancer.org
http://www.stethnews.com



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *