επικαιρότητα

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων, παρά την πτώση του brentΤο πετρέλαιο brent έχει διολισθήσει κατά 16% από τις αρχές του μήνα.... και κατά 17% το αμερικάνικο αργό West Texas Intermadiate (WTI). Ωστόσο, η μεγάλη πτώση των τιμών δεν έχει περάσει μέχρι στιγμής και στο... πορτοφόλι των καταναλωτών, καθώς οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν στα ύψη.

Η βενζίνη και το ντίζελ κίνησης έχουν χάσει 10 λεπτά στο λίτρο σε σχέση με τις τιμές που είχαν προ του Δεκαπενταύγουστου.

Υψηλά κρατούνται οι τιμές στα νησιά

Αν και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη οι τιμές της αμόλυβδης διαμορφώνονται πια κοντά στο επίπεδο του 1,40 ευρώ το λίτρο, στα νησιά εξακολουθούν οι τιμές να κρατούνται υψηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, της 14ης Αυγούστου, η μέση τιμή στη Ρόδο άγγιζε το 1,551 ευρώ, στις Κυκλάδες στο 1,682 ευρώ/λίτρο, στην Κεφαλλονιά στο 1,647 ευρώ, σε Λασίθι και Σάμο το 1,626 ευρώ και στη Χίο το 1,622 ευρώ/λίτρο.

Την ίδια ημέρα οι μέσες τιμές στην Αττική διαμορφώθηκαν στο 1,483 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στο 1,489 ευρώ/λίτρο.

Οι νέες τιμές που θα ανακοινώσει το Παρατηρητήριο για την εβδομάδα αυτή αναμένονται πιο χαμηλές, αλλά όχι στο επίπεδο της πτώσης που παρουσιάζει το brent. Η ελαφρά ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω πτώση των τιμών των καυσίμων στην εγχώρια αγορά.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά