ροή ειδήσεων

Capital Controls: «Σπάνιο είδος» οι Έλληνες που βγαίνουν για φαγητό



Κάθονται στα εστιατόρια και κάνουν λογαριασμό 20 ευρώ, λένε οι εστιάτορες... σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας...


Καθίζηση στο χώρο της εστίασης, που φτάνει έως 60%, και καταναλωτές που με δυσκολία βάζουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να δαπανήσουν έστω και λίγα ευρώ για τη διασκέδαση της οικογένειας τους. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το ποσό των 20 ευρώ αποτελεί πλέον τον συνηθισμένο λογαριασμό μιας τετραμελούς οικογένειας σε κάποιο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, καθώς μετά τα capital contols και την αβεβαιότητα του αύριο, οι Έλληνες έκοψαν ακόμα και την εβδομαδιαία τους έξοδο.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορούν οι καταστηματάρχες και οι υπεύθυνοι εστιατορίων στο κέντρο της Αθήνας στο protothema.gr, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με τη λέξη: «Δράμα». Καθημερινά βλέπουν ολοένα και περισσότερο τα τραπέζια τους να παραμένουν άδεια, ενώ το τηλέφωνο σπάνια χτυπάει για κάποια κράτηση. «Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 
Ακόμα και με τους τουρίστες έχουμε πτώση της τάξεως του 20%», λέει στο protothema.gr, ο Αντώνης Σκιαθάς, υπεύθυνος εστιατορίου στο Μοναστηράκι και συνεχίζοντας προσθέτει: «Οι Έλληνες πλέον δεν έρχονται για φαγητό. Από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα capital controls υπολογίζουμε μια πτώση στην ελληνική αγορά που φτάνει το 60%. Και να σκεφτείτε ότι εμείς, αν και βρισκόμαστε στο Μοναστηράκι δουλεύουμε περισσότερο με Έλληνες».

Κι αν οι Έλληνες αποτελούν πλέον... σπάνιο είδος πελάτη για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της Αθήνας, όσοι από αυτούς αποφασίσουν να τα επισκεφτούν, τα ποσά που θα διαθέσουν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που δαπανούσαν πριν το περιορισμό στις αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες.

Ο κύριος Αντώνης Σκιάθας, κρατώντας τρεις αποδείξεις στα χέρια του, μας δείχνει το αναγραφόμενο ποσό του τελικού λογαριασμού που σε καμία δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ. «Μια τετραμελής οικογένεια πλέον θα κάνει ένα λογαριασμό που θα κυμαίνεται γύρω στα 20 ευρώ. Στις αρχές του καλοκαιριού θα έπαιρναν τέσσερις μερίδες, σαλάτα, μπύρες και αναψυκτικά με το χαμηλότερο κόστος να κυμαίνεται στα 60 ευρώ. Τώρα όλοι τους θα τη βγάλουν μόνο με σουβλάκια και με κάνα αναψυκτικό. Πολλοί από από τους Έλληνες μάλιστα δίνουν κάρτα τράπεζας για να αγοράσουν ένα η δύο σουβλάκια».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *