ροή ειδήσεων

Έμεινε “αξέχαστη” στο ΕΣΡ(;) – Θυμήθηκε “το νάζι της Πετρούλας” και έριξε πρόστιμο στο Star…



Φουντώνει η προεκλογική μάχη, φουντώνουν τα πρόστιμα και τα…χατίρια!... Αν και το δελτίο καιρού με παρουσιάστρια την Πετρούλα ανήκει στο παρελθόν, δεν ξεχνιέται εύκολα… καθώς η…χάρη του έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας.



Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την κύρωση της σύστασης που επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel κρίνοντας ότι το υποβαθμίζει ποιοτικά.


Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού για την ακύρωση της σύστασης που του είχε επιβληθεί, το ΕΣΡ αποφάνθηκε έκρινε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την Πετρούλα δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».


Σύμφωνα με το ΕΣΡ, «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά». Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην απόφαση, η Πετρούλα παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους που καμία σχέση με τον καιρό, λες και παρίστανε


τη δασκάλα « πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι».


Ο λόγος της δε, σημειώνεται, «ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».
makeleio.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *