ροή ειδήσεων

Τζορτζ Στεφανόπουλος: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το «Swing Away»



Ταινία με ελληνοαμερικανικό καστ από τον ξάδελφο και συνονόματο.... του γνωστού Αμερικανού πολιτικού

Ο... άλλος George Stephanopoulos -ξάδερφος του γνωστού Stephanopoulos και παραγωγός ταινιών στην Αμερική- μιλάει στο «thema people» για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας«Swing Away», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο με πρωταγωνιστές τη Σάνον Ελίζαμπεθ του «American Pie» και τον Τζον Ο’ Χάρλεϊ




Ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος -πρώτος ξάδελφος του συνονόματου ηγετικού στελέχους της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου της Αμερικής Μπιλ Κλίντον το 1992- είναι ο παραγωγός της ταινίας «Swing Away», της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Μάιο στη Ρόδο. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο δικηγόρο της Νέας Υόρκης με εικοσαετή πορεία στον χώρο, ο οποίος ασχολείται κυρίως με συμβόλαια θεαμάτων και μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες. Το 2007 έκανε την πρώτη του απόπειρα ως παραγωγός ανεξάρτητων ταινιών και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες στην Αμερική. Αυτή τη φορά ήθελε η ταινία να γυριστεί στην Ελλάδα, τον τόπο καταγωγής του, που πραγματικά αγαπά. «Δεν είναι πολιτική, ερωτική ή “ασεβής” κωμωδία που χρησιμοποιεί τα στερεότυπα που επικρατούν για να διακωμωδήσει τους Ελληνες όπως το “Γάμος αλά ελληνικά”. Ο αθλητισμός και η αγάπη βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας. Φυσικά, η ταινία ομόρφυνε με τα τοπία της Ελλάδας, τα αξιοθέατα, τη γλώσσα και τη μουσική μας. Επέμεινα πολύ να γυριστεί η ταινία στην Ελλάδα καθώς ήθελα να διαδοθεί το άθλημα του γκολφ στα νέα παιδιά στην Αμερική. Και εννοείται πως στόχος από την αρχή ήταν να προβληθούν και οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας στο εξωτερικό», δηλώνει με ειλικρίνεια ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός με το διάσημο επώνυμο.



Η εκρηκτική Σάνον Ελίζαμπεθ, γνωστή από τον ρόλο της στην εφηβική σεξοκωμωδία του 1999 «American Pie»

Η ιστορία του «Swing Away» ξεκινά με μια Ελληνοαμερικανίδα πρωταθλήτρια του γκολφ, η οποία σε μια υπαρξιακή κρίση μετά από μια επαγγελματική της αποτυχία αποδρά στο σπίτι των παππούδων της στην Ελλάδα. Εδώ γνωρίζει τυχαία μια μικρή Ελληνίδα με ταλέντο στο γκολφ και αυτοχρίζεται δασκάλα της. Ακολουθούν ίντριγκες, χιούμορ, ανατροπές, έρωτες και -φυσικά- πολύ γκολφ. Πρωταγωνιστούν η λιβανέζικης καταγωγής Αμερικανίδα Σάνον Ελίζαμπεθ, γνωστή από τον ρόλο της στην εφηβική σεξοκωμωδία του 1999 «American Pie», o Αμερικανός ηθοποιός Τζον Ο’ Χάρλεϊ, ο οποίος ήταν και ένας από τους φιναλίστ του πρώτου αμερικανικού «Dancing with the stars» το 2005, και η δεκάχρονη Βικτόρια Μίλερ. Στο πλευρό τους παίζουν καταξιωμένοι Ελληνες ηθοποιοί όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Μάνος Γαβράς, η Ολγα Δαμάνη, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Σουγάρης. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Νικλς, γνωστός στην Αμερική για τα θρίλερ του, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Πολ Λίγκας και η Τζούλια Νικλς. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία με ενδιαφέρουσα πλοκή και πολύ καλό καστ. Είναι μεγάλη μου τιμή που έπαιξα δίπλα στον Τζον Ο’ Χάρλεϊ, έναν τόσο μεγάλο κωμικό της αμερικανικής τηλεόρασης. Εμαθα πολλά δουλεύοντας μαζί του. Τελικά το χιούμορ δεν περιορίζεται από γλώσσες και χώρες. Επίσης, η Σάνον είναι μια εξαιρετική ηθοποιός με τεράστια εμπειρία. Θεωρώ πως κέρδισα μια καλή φίλη».



Ο Τζον Ο’ Χάρλεϊ με τη Βικτόρια Μίλερ σε σκηνή από τα γυρίσματα

Πόσο εύκολο ήταν όμως να γυριστεί μια ταινία στην Ελλάδα; «Ποτέ δεν είναι εύκολο να γυριστεί μια ταινία, οπουδήποτε. Αλλά οι ταινίες είναι το πάθος μου», διευκρινίζει ο Στεφανόπουλος και προσθέτει: «Το γεγονός ότι κάναμε τα γυρίσματα στην Ελλάδα μάς έδωσε πολλά πλεονεκτήματα λόγω του είδους της ταινίας. Το τοπίο της Ρόδου, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα αρχαία ερείπια, η πόλη της Λίνδου, τα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, οι παραλίες, το γήπεδο γκολφ του Αφάντου, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό καστ της ταινίας δημιούργησαν την τέλεια ιστορία. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια Ελληνοαμερικανών επενδυτών. Παραγωγοί της ταινίας είμαστε -μεταξύ άλλων- ο Τομ Χιώτης, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, ο Τζορτζ Κυριάκος κι εγώ». Αυτή την περίοδο η ταινία βρίσκεται στη φάση του μοντάζ και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.



Και ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην ταινία «Swing Away»: «Είναι μεγάλη μου τιμή που έπαιξα δίπλα στον Τζον Ο’ Χάρλεϊ, λέει στο «thema people»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *