ροή ειδήσεων

Ποια είναι η Βασιλική Θάνου - Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας [video]



Με την προκήρυξη των εκλογών υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα γίνει.... η Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Μια τέτοια εξέλιξη είναι ιστορικής σημασίας καθώς για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας μας θα τα αναλάβει μια γυναίκα.

Ποια είναι

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1950, αποφοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Απρίλιο του 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τις δύο τελευταίες θητείες. Επιπροσθέτως, η κυρία Θάνου διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο). Την πρώτη Ιουλίου η ίδια ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Η αντίδραση στο χαράτσι, η «επίθεση» στον Σαμαρά και η επιστολή προς Γιούνκερ

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Θάνου είχε επισημάνει ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ακόμα, τον Οκτώβριο του 2014 είχε αποκαλέσει από το βήμα πανδικαστικής συγκέντρωσης στο Εφετείο την κυβέρνηση Σαμαρά «κυβέρνησης κράτους απολυταρχικού».

Τον Φεβρουάριο του 2015 η κυρία Θάνου είχε αποστείλει ηχηρή παρέμβαση-επιστολή στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας του να παρέμβει προς τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και τις κυβερνήσεις άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέρ των ελληνικών προτάσεων για την εξεύρεση λύσης, γεγονός που έφερε έντονες αντιδράσεις μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *