ροή ειδήσεων

Στο 16% το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα. Ενίσχυση πτήσεων Αθήνα – Θεσσαλονίκη



Στο 16% αναρριχήθηκε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα....
Η ιρλανδική αεροπορική, η οποία πέταξε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2010, ανακοίνωσε χθες το καλοκαιρινό πρόγραμμα, του 2016, της Αθήνας.

Του Φώτη Φωτεινού

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, την κα. Δήμητρα Απατσίδου, η Ryanair έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, κατά 10%, στη χώρα μας, την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο.

Ειδικότερα, η αεροπορική θα προσφέρει 6.500 επιπλέον θέσεις, σε 11 αεροδρόμια. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά παραμένουν οι 3 βάσεις, ενώ πτήσεις θα διεξάγονται σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Ρόδο, Κω, Άραξο και Σαντορίνη. Επιδίωξη αποτελεί η διακίνηση 5 εκατ. επιβατών.

Όσον αφορά στην Αθήνα, η Ryanair θα προσφέρει ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο προς το Βερολίνο (διατηρείται από το χειμώνα) και περισσότερες πτήσεις προς Ρόδο και Σαντορίνη, με την προσθήκη ακόμα ενός αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair, για το 2016, στην Αθήνα, είναι το ακόλουθο:

-1 νέο δρομολόγιο προς το Βερολίνο,

-Περισσότερες πτήσεις προς Ρόδο (από1 σε 2 καθημερινές) και προς Σαντορίνη (από 2 σε 3 καθημερινές),

-13 δρομολόγια σε σύνολο,

-163 εβδομαδιαίες πτήσεις,

-1,8 εκατ. πελάτες ανά έτος.

Ενίσχυση πτήσεων Αθήνα – Θεσσαλονίκη το χειμώνα

Η Ryanair ανακοίνωσε, παράλληλα, επέκταση και του επερχόμενου χειμερινού προγράμματος της Αθήνας, με περισσότερες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη (6 σε 8 καθημερινές) και βελτιωμένα ωράρια στα δρομολόγια, από Αθήνα, προς Ρώμη και Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την κ. Απατσίδου, η Ryanair διαθέτει μερίδιο αγοράς 16% στην Ελλάδα.Πρώτη είναι η Aegean και τρίτη η easyJet.

Σήμερα, η ιρλανδική εταιρεία, όπως ανέφερε το στέλεχος της Ryanair, είναι 1η σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως την Ισπανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία.

Καταλήγοντας, η κ. Απατσίδου επέκρινε την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σημειώνοντας ότι «το ιδιωτικό μονοπώλιο είναι χειρότερο από το δημόσιο», αλλά και τις υψηλές χρεώσεις του «Ελ. Βενιζέλος», υπογραμμίζοντας ότι είναι διπλάσιες, σε σχέση με το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

 metaforespress

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *