ροή ειδήσεων

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Αυτό παραλαμβάνει ο επόμενος ΥΕΘΑ! Ενεργοποιημένη βόμβα η Άμυνα!


Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές σε μια προεκλογική περιοδεία του...
στον Έβρο ο πρώην ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Τόσκας είπε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στον αμυντικό τομέα ήταν “πολλά,μεγάλα αλλά μη ανακοινώσιμα”.

Τα προβλήματα της Άμυνας είναι πράγματι τεράστια . Αλλά είναι πλέον πασίγνωστα σ΄ όλο τον κόσμο. Της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης! Ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε κι σοβαρευτούμε.

Δεν περιμένει κανείς να αρχίσει δημόσια συζήτηση με αριθμούς διαθεσιμοτήτων και άλλα απόρρητα στοιχεία. Τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι με τα χάλια που έχουμε σε κάποιους τομείς δεν είναι πια…απόρρητα. Αναμένουμε όμως ότι οι πολιτικές δυνάμεις είτε έχασαν,είτε κέρδισαν στις εκλογές θα καθήσουν να συζητήσουν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια για την Εθνική Άμυνα. Όχι μόνο για τη “σωτηρία” της αλλά και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην οικονομία της χώρας.

Ελπίζουμε ότι θα αφήσουν στην άκρη την επικίνδυνη ασχετοσύνη αλλά και την εμμονή “δαιμονοποίησης” του χώρου και θα χαράξουν πορεία και για τα δύο: για τη σωτηρία αλλά και για την ανάπτυξη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας που μετά βίας έχει σφυγμό! Θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες στο τεράστιο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. Η οποία έχει αφεθεί μόνη να παλεύει μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής καταστροφής.

Οι υπεκφυγές ,οι εξυπνακισμοί , τα “πολιτικάντικα τσιτάτα”, τα “πιστοποιητικά αριστεροσύνης” μέσω του αποκλεισμού του χώρου της Άμυνας από οποιαδήποτε ατζέντα πολιτικής κυβερνητικής δράσης, οι “ψευδοεπαναστάσεις” του “δεν υπογράφω και δεν συναντώ κανέναν” ,η ευθυνοφοβία που έχει κοστίσει στη χώρα ίσως και περισσότερο από τη “λαμογιά” σε κάποιες περιπτώσεις ,κάπου εδώ πρέπει να τελειώσουν!

Η επόμενη ηγετική ομάδα του ΥΠΕΘΑ, όποια κι αν είναι αυτή παραλαμβάνει αυτό ακριβώς που δείχνει η φωτογραφία: έναν ενεργοποιημένο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.

Έξι χρόνια απερίσκεπτων περικοπών και εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών είναι αυτά. Ο …λογαριασμός ήρθε και είναι …δυσβάσταχτος.

Συνεπώς όσοι από απόψε “ονειρεύονται” τη θέση του ΥΕΘΑ για να “πατήσουν” κόκκινο χαλί με άγημα και μπάντες και να έχουν στη διάθεσή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή ελικόπτερα και αεροσκάφη καλό θα είναι να κοιτάξουν για άλλη καρέκλα προκειμένου να “γράψουν” υπουργική θητεία. Η καρέκλα στο ΥΠΕΘΑ είναι “παγιδευμένη με εκρηκτικά”. Κι όποιος επιλέξει ή επιλεγεί να καθήσει σ΄ αυτή θα πρέπει αστραπιαία -όχι απλά γρήγορα- να βρει τρόπο να τα απενεργοποιήσει.

Ας ξεκινήσει όποιος τολμηρός καθήσει στην καρέκλα από τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο αν καταφέρει να τους έχει δίπλα του κι όχι απέναντί του έχει κάποια ελπίδα κάτι να καταφέρει.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/9/15 13:45

    Μην ανησυχείτε καλέ !!!
    Θα αναλάβει πάλι ο "ξεκούμπωτος" συνταγματάρχης ο Καμμένος !!!
    Φωτιά στα μπατζάκια μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/15 13:54

    ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *