ροή ειδήσεων

“Χαμός” στα Κοσκινού για τους ΡΟΜΑ – Μανωλάγκας:”Να έρθει ο δήμαρχος σ’ εμάς!” – Ο Κουγιός χρηματοδοτεί 3 οικογένειες!



Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στα Κοσκινού η λαϊκή συνέλευση... των κατοίκων με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να υποδείξει την ευρύτερη περιοχή για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων.

Στο στόχαστρο των παρευρισκόμενων βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου και ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κυριαζής οι οποίοι δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς απειλήθηκαν επεισόδια όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι κινήθηκαν εναντίον τους πετώντας τους ακόμα και καρέκλες.

Μάλιστα η κατάσταση ήταν τόσο έκρυθμη που παρευρισκόμενοι αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον αντιδήμαρχο Τέρη Χατζηιωάννου και τους δημοτικούς συμβούλους Στέφανο Κυριαζή και Βασίλη Ψυλλάκη για να γλυτώσουν από εξαγριωμένος κατοίκους.

Στην λαϊκή συνέλευση παρέμεινε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟΠΟΑΝ Γιώργος Υψηλάντης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη λαϊκή συνέλευση καταδίκασε τα επεισόδια. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού Νίκος Μανώλαγκας, άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την θέση του καλώντας ταυτόχρονα τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Απολύτως δικαιολογημένη χαρακτήρισε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής Κοσκινού ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κυριαζής μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Sky, υπογραμμίζοντας όμως ότι η μεταστέγαση των τσιγγάνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό θα πρέπει το πρόβλημα αυτό που βαλτώνει επί χρόνια να λυθεί και έκανε γνωστό ότι αν δεν γίνει χωροθέτηση για την εγκατάσταση των τσιγγάνων δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η κατεδάφιση των παραπηγμάτων στο Κορακόνερο.

“Ειναι λογικός ο θυμός και ο εκνευρισμός των ανθρώπων της περιοχής, όμως καταδικάζω τα επεισόδια που έγιναν εις βάρος των συναδέλφων μου Τέρη Χατζηιωάννου και Στέφανου Κυριαζή” δήλωσε στον ρ/σ Sky ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ψυλλάκης ο οποίος όπως είπε είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους να βρει τρόπους να ενσωματωθούν στην κοινωνία οι τσιγγάνοι και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υποκριτική χαρακτήρισε την στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα της στέγασης των τσιγγάνων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟ.ΠΟ.ΑΝ. Γιώργος Υψηλάντης, μιλώντας στον Sky.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΑΓΚΑΣ
Έξεμάνη κατά της δημοτικής αρχής αλλά κυρίως κατά των δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας κ.κ. Βασίλη Ψυλλάκη, Δώρο Κωνσταντίνου, Σταυρή, Σαρίκα και Στέφανο Κυριαζή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας για τους χειρισμούς τους στο θέμα των τσιγγάνων.

Μιλώντας στο ρ/σ Sky ο κ. Μανωλάγκας, τόνισε πως "έπρεπε κατ αρχήν να με είχαν ειδοποιήσει να παραβρεθώ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Θα έπρεπε ο δήμαρχος Ρόδου να καλέσει όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και να αποφασίσουμε από κοινού για μια κατανομή ανά ενότητα των οικογενειών των τσιγγάνων".

Ο κ. Μανωλάγκας είπε επίσης ότι "Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν - Δεν θα πάμε εμείς στον δήμαρχο, πρέπει να έρθει εκείνος σ εμάς..." ενώ έφερε σαν παράδειγμα την ευαισθητοποίηση μερίδας επιχειρηματιών και ιδιωτών στην περιοχή που έχουν εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν την χρηματοδότηση για στέγαση τριών οικογενειών των ΡΟΜΑ στην ευρύτερη περιοχή όπως ο κ. Κουγιός. -

πηγή: Sky / Πέγκυ Ντόκου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/15 21:24

    ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/15 23:37

    ΞΕΚ@ΛΙΑΡΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/9/15 00:19

    ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/9/15 00:20

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΟΥΛΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/9/15 10:24

    ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ Κ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *