ροή ειδήσεων

Ταξιδιωτικές Οδηγίες της Βρετανίας για τις χώρες από όπου διέρχονται πρόσφυγες



Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Βρετανική Πρεσβεία...
παρακολουθεί την κατάσταση, παρ'όλα αυτά δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή αναφορές για οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Βρετανούς υπηκόοους που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.




Κως
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά. Η Κως είναι ένα από αυτά. Το βρετανικό υπουργείο επίσης επισημαίνει ότι η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, παρ‘όλα αυτά δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή αναφορές για οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά. Οι πρόσφυγες διαμένουν σε σκηνές κατά μήκος της παραλίας στο λιμάνι της Κω, μεταξύ της μαρίνας και τους μεσαιωνικού κάστρου, περιοχή στην οποία υπάρχουν πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμιο για κατοίκους και τουρίστες. Η παρουσία των προσφύγων όμως εκεί δεν έχει επηρεάσει τον τουρισμό, σύμφωνα με τις Αρχές.

Λέσβος
Οι ελληνικές και διεθνείς Αρχές έχουν μετάφερει 29.000 άτομα μέσω ταχείας διαδικασίας καταχώρησης, με επιπλέον πλοία 24 ώρες την ημέρα, ούτως ώστε να γίνεται γρήγορα η διέλευση από το νησί. Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφυγες / μετανάστες εξακολουθούν να καταφθάνουν, όσοι εργάζονται στη υποδοχή τους λένε ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Σερβία - Κροατία
Η Σερβία έχει κλείσει τα σύνορά της και οι σιδηροδρομικί σταθμοί στη χώρα είναι γεμάτοι από μεγάλες ομάδες προσφύγων, που προσπαθούν να φτάσουν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας είτε με τρένο είτε με λεωφορεία. Τα οδικά σύνορα Σερβίας - Κροατίας είναι σχεδόν κλειστά, καθώς οι δύο χώρες ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό “κύμα” των πάνω από 11.000 ανθρώπων. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Tovarnik από την κροατική πλευρά των συνορων έχουν επίσης κλείσει στα σύνορα με την Ουγγαρία, όπου υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που περιμένου τρένα για το Ζάγκρεμπ. Ταξιδιωτική Οδηγία από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρει είναι πιθανές καθστερήσεις και διακοπές των δρομολογίων των τρένων, καθώς και στα συνοριακά φυλάκια Σερβίας, Ουγγαρίας και Σλοβενίας, ως αποτέλεσμα των ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν την Κροατία.

Σλοβενία
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, πάνω από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν στη χώρα, κυρίως μέσω Ζάγκρεμπ. Καθώς είναι ασαφές το πόσο διάστημα τα σύνορα με την Κροατία θα μείνουν ανοιχτά, πιθανόν να επηραστεί το καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων από το Ζάγκρεμπ προς τη Λιουμπλιάνα.

Ουγγαρία


Ύστερα από μια πρόσφατη διακοπή, τα διεθνή δρομολόγια από τον σιδηροδρομικό σταθμό Keleti της Ουγγαρίας έχουν ξαναρχίσει. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους τουρίστες να “συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τοπικά Μέσα και να ελέγχουν τις ιστοσελίδες του αερομεταφορέα τους και των Ουγγρικών Σιδηροδρόμων (MÁV)” για τακτικές ενημερώσεις. Στη χώρα υπήρξε σημαντική διακοπή των σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων από το τέλος Αυγούστου, από τη Βουδαπέστη προς τα αυστριακά σύνορα, λόγω της ενεργοποίησης των ουγγρικών αστυνομικών και συνοριακών δυνάμεων.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *