ροή ειδήσεων

ΣΟΚ! Και με το νόμο θα μπορούν να ανοίγουν πυρ εναντίον μεταναστών!



Το δικαίωμα να ανοίγει πυρ κατά των μεταναστών δίνει η Ουγγαρία στον στρατό και την αστυνομία....

Την απόφαση να ενισχύσει περαιτέρω τις εξουσίες της αστυνομίας και του στρατού έναντι των μεταναστών έλαβε τo ουγγρικό κοινοβούλιο με νομοσχέδιο που ενέκρινε σήμερα, το οποίο δίνει το «πράσινο φως» στους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το νομοσχέδιο, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, υιοθετήθηκε με 151 ψήφους υπέρ, 12 ψήφους κατά και 27 αποχές. Βάσει του νόμου καθιερώνεται η δυνατότητα μαζικής ανάπτυξης στρατιωτών στα σύνορα, ενώ αναγνωρίζεται το δικαίωμα υπό ορισμένες συνθήκες ο στρατός και η αστυνομία να ανοίγουν πυρ εναντίον των μεταναστών, υπό την προϋπόθεση τα όπλα να είναι «μη θανατηφόρα».

Ο στρατός έχει επομένως το δικαίωμα να κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών, πυροτεχνικών συσκευών, δακρυγόνων και όπλων που εκτοξεύουν δίχτυα, σύμφωνα με το κείμενο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ουγγρικού Κοινοβουλίου. Ακόμη εξουσιοδοτείται ο στρατός να διεξάγει ελέγχους για την ταυτοποίηση στοιχείων και να προχωρά στην κράτηση των μεταναστών.

Ο νόμος, με τον οποίο ολοκληρώνεται η αντιμεταναστευτική νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ την 15η Σεπτεμβρίου, επιτρέπει στην αστυνομία να διεξάγει έρευνες σε κάθε οικία ιδιώτη όπου υπάρχουν υποψίες ότι βρίσκονται μετανάστες.

Οι νόμοι αυτοί έχουν τεθεί σε ισχύ στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί «σε κατάσταση συναγερμού λόγω της μαζικής μεταναστευτικής ροής», ένα μέτρο που εφαρμόστηκε σε έξι επαρχίες που συνορεύουν με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *