ροή ειδήσεων

Καμία αλλαγή φέτος στα τέλη κυκλοφορίας διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών



Το επόμενο τρίμηνο έρχονται τα «ραβασάκια φωτιά» με τα εκκαθαριστικά... στους φορολογούμενους, αφού είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει. Και το υπουργείο οικονομικών αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσει ότι σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή φέτος.

Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αποστολή στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για την πληρωμή προκαθορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Έτσι, και ενώ η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.

Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινά και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο. Προϋπόθεση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι η εξεύρεση ισοδύναμων, κάτι που, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο στο υπουργείο Οικονομικών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *