ροή ειδήσεων

Ποιος θα εξηγήσει σε αυτή την ψυχή ότι... απαγορευόταν να ζήσει στον πλανήτη Γη; [εικόνες]



Παγκόσμιο ΣΟΚ από τα νεκρά παιδιά!....


Ίσως, οι φωτογραφίες νεκρών παιδιών συγκινήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να εργαστούν πραγματικά και ουσιαστικά για την μεταναστευτική κρίση από το να περιορίζονται σε δηλώσεις εκφράζοντας την θλίψη ή την δυσαρέσκειά τους για την εισροή μεταναστών στις χώρες τους...



Φοράει ένα κόκκινο μπλουζάκι και ένα σκούρο μπλε παντελονάκι. Το πρόσωπό του βρέχεται από τη θάλασσα και το μικροσκοπικό σώμα του παραμένει στην άμμο στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας.



Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του μικρού αγοριού από τη Συρία που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του μαζί με την οικογένειά του όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν με προορισμό την Κω βυθίστηκε.

Η εικόνα του νεκρού νηπίου προκαλεί παγκόσμιο σοκ. Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως ο Independent και ο Guardian δημοσιεύουν τις φωτογραφίες χωρίς pixels. Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι αναρτήσεις στο Twitter που συνοδεύουν τις ανατριχιαστικές εικόνες, με hashtag #KiyiyaVuranInsanlik που σημαίνει «η ανθρωπιά που ξεβράστηκε».



Το παιδί με την οικογένειά του πνίγηκαν μετά τον απόπλου από την περιοχή Ακίαρλαρ νοτιοδυτικά της Τουρκίας στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού. Από τους 23 Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν σε δύο πλοιάρια τέσσερις διασώθηκαν, ενώ η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό ακόμα πέντε ανθρώπων που αγνοούνται.



Ένα δεύτερο αγόρι, μεγαλύτερο σε ηλικία με τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και μπλούζα κείτεται νεκρό λίγα μέτρα μακριά, ενώ ένα κόκκινο ύφασμα που έχουν τοποθετήσει οι τοπικές αρχές κρύβουν το πρόσωπό του. Πιθανώς να είναι ο μεγάλος αδελφός του βρέφους που μαζί με την οικογένειά του ονειρευόταν μία ζωή μακριά από τον πόλεμο, την φρίκη του Ισλαμικού Κράτους και την απειλή που πλέον συνιστά και το καθεστώς Άσαντ.

Οι εικόνες που ταξιδεύουν από την Τουρκία είναι σκληρές, όμως, όπως επισημαίνει ο Independent που τις δημοσιεύει «είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την πραγματικότητα της απελπιστικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί πρόσφυγες».



Ίσως, λοιπόν, οι φωτογραφίες νεκρών παιδιών συγκινήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να εργαστούν πραγματικά και ουσιαστικά για την μεταναστευτική κρίση από το να περιορίζονται σε δηλώσεις εκφράζοντας την θλίψη ή την δυσαρέσκειά τους για την εισροή μεταναστών στις χώρες τους.



Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, βυθίστηκε και δεύτερο σκάφος που είχε αποπλεύσει από το Ακίαρλαρ με τον ίδιο προορισμό. Πέντε παιδιά και μία γυναίκα πνίγηκαν, ενώ δύο άτομα επέζησαν και κολύμπησαν προς την ακτή φορώντας σωσίβια.

Όλα αυτά, ενώ χιλιάδες προσφύγων που έχουν καταφέρει να φτάσουν στην Ευρώπη, παραμένουν εγκλωβισμένοι έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της Βουδαπέστης καθώς οι τοπικές αρχές αποτρέπουν την επιβίβασή τους σε τρένα με προορισμό την Γερμανία.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/9/15 04:41

    Ο καλος Θεος αποφασιζει ποιος θα πεθανει και με ποιον τροπο.Αλλα παιδακια τα θαβει σε ερειπια κτηριων,αλλα τα βασανιζει με καρκινο,αλλα τα βαζει να γινονται ασπιδες σε λαθρομεταναστες και να πεθαινουν για να προκαλουν οικτο και να εξυπηρετουν πολιτικες σκοπιμοτητες.Οταν δεν θελει ο Θεος κανενας δεν παθαινει τιποτα.Εχουν βγει ζωντανα παιδια μετα απο μερες σε ερειπια.Αρα μην κατηγορειτε κανεναν παρα μονο τον Θεο που πιστευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο θεός είναι μεγάλος και βλέπει είναι σίγουρο ότι κάποτε θα τους τιμωρήσει όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το έγκλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειμαστε άξιοι ούτε ικανοί να κατηγορήσουμε ανθρωπο...ποσο Μαλιστα το θεο τον ιδιο που μας χάρισε ζωη κ Ελευθερια....εκεινος μας την χάρισα εκεινος θα την παρει πισω κ θα το κανει για να μας γλιτώσει απο κατι αλλο...αν μπορούσαμε να εξηγήσουμε το οτιδήποτε κ να καταλάβουμε τα παντα θα ειμασταν θεοί Οχι άνθρωποι...κ αν δεν πιστεύουν κάποιοι σε εκείνον καλα θα κανουν να μην τον αναφέρουν καν...ειμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε σε οτι θελουμε κ σε όποιον θελουμε...χωρις να κρίνουμε κανεναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/15 13:52

    Δεν ειμαστε άξιοι να κρίνουμε τους ανθρώπους ποσο μαλλον τον ιδιο τον δημιουργό....μας...τον θεο...που μας χάρισε ζωη κ Ελευθερια.....εκεινος μας την χάρισε εκεινος θα την παρει αν θελει κ οταν θελει κ αυτο για να προλάβει κ να μας γλιτώσει απο κατι αλλο....αν μπορούσαμε να καταλάβουμε κ να εξηγήσουμε τα παντα θα ειμασταν θεοί Οχι άνθρωποι...ειμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε σε οτι θελουμε χωρις να κρίνουμε κανεναν...ας κρίνουμε κ ας δικάσουμε τους εαυτούς μας Οχι τον θεο...αλλα ξεχνάμε το θείο δωρο που μας εχει προσφέρει...κ δεν το εκμεταλλευόμαστε σωστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/9/15 23:44

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *