ροή ειδήσεων

ΔΕΥΑΡ: Ξεκίνησαν οι διακοπές νερού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.



Οφείλουν στην ΔΕΥΑΡ 12.000.000 ευρώ...

Δουλειά έπιασαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ τα οποία προβαίνουν με εντολή του προέδρου της κ. Δημήτρη Τσίκκη στην διακοπή της υδροδότησης στα νοικοκυριά , τα καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους , που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς και αγγίζουν το ποσό των 12.000.000 ευρώ.

Το θέμα αυτό απασχόλησε εκτενώς ,στην πρόσφατη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ και το οποίο μετά από έντονο προβληματισμό των μελών του ,έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση του κ. Τσίκκη για την διακοπή της υδροδότησης σε σπίτια, γραφεία και καταστήματα που οφείλουν προς την επιχείρηση σημαντικά ποσά από την κατανάλωση νερού. Μόνο από τα νοικοκυριά η ΔΕΥΑΡ έχει να εισπράττει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, αναλογιζόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί λόγω και της επιβολής των capital controls έδειξε κατανόηση και ανοχή απέναντι στους καταναλωτές που δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους προς την επιχείρηση. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι αφού και η ΔΕΥΑΡ οφείλει να ανταποκρίνεται σε καθημερινή βάση στις οικονομικές υποχρεώσεις της ,η εξόφληση των οποίων γίνεται από ιδίους πόρους.




«Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ να αποτελέσουν ακόμη μία θηλιά στο λαιμό των καταναλωτών, όμως η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς έφτασε στο απροχώρητο καθώς έχουν συσσωρευτεί προκαλώντας πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΡ στηρίζει την λειτουργία της στους καταναλωτές τους οποίους σέβεται αλλά και οι ίδιοι οφείλουν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν έναντι της επιχείρησης Επίσης οφείλουμε να τηρήσουμε την ισονομία και την ισοτιμία απέναντι στους καλοπληρωτές οι οποίοι από το υστέρημα τους ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην ΔΕΥΑΡ»» τόνισε ο κ. Δημήτρης Τσίκκης.


Οι « φουσκωμένοι» λογαριασμοί

Με αφορμή τα παράπονα που εκφράζονται από τους καταναλωτές για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ, ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τσίκκης διευκρινίζει ότι, είναι εν γνώσει της διοίκησης της η οποία και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθούν οι τυχόν αδικίες που έγιναν κατά την διάρκεια της καταμέτρησης.

Οι λογαριασμοί αυτοί αφορούν τις δημοτικές ενότητες Καμείρου. Αταβύρου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου στις οποίες στο παρελθόν στο πλαίσιο των Καποδιστριακών Δήμων δεν λειτουργούσαν ΔΕΥΑ. Όμως μετά την ένταξη και των τεσσάρων αυτών δημοτικών ενοτήτων στην ενιαία πλέον ΔΕΥΑΡ, οι λογαριασμοί που αποστέλλονται στους καταναλωτές είναι εναρμονισμένοι στην τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της επιχείρησης μετά την έγκριση της και από το δημοτικό συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό πλέον όλοι οι καταναλωτές οφείλουν να καταβάλουν τέλος έργου που αντιστοιχεί στο 80% της κατανάλωσης του νερού.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι, στις τέσσερις αυτές δημοτικές ενότητες λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ είχαν να αποσταλούν στους καταναλωτές από το 2012 λόγω των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην διαδικασία ένταξης τους στην επιχείρηση.


Να σημειωθεί ωστόσο ότι πλέον η καταμέτρηση της κατανάλωσης νερού στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά γίνεται από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΡ καθώς έχει λήξει η σύμβαση με τους εργολάβους που υπέγραψε μαζί τους το πρώην διοικητικό συμβούλιο και με απόφαση του νυν δεν ανανεώθηκε.

Επομένως η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ ανά πάσα στιγμή μπορεί να ελέγξει αν έχει γίνει λάθος στην καταμέτρησης της κατανάλωσης του νερού, αρκεί βέβαια ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει την σχετική αίτηση η οποία και θα εξεταστεί άμεσα.

« Πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ είναι να επικρατήσει η ισονομία μεταξύ των καταναλωτών και να αρθούν οι όποιες αδικίες διαπιστωθεί ότι, έγιναν κατά την διάρκεια της καταμέτρησης κατανάλωσης του νερού. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την κερδοφορία , εις βάρος των καταναλωτών, στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της ΔΕΥΑΡ όλα αυτά τα χρόνια και επιδιώκουμε με την πολιτική που ακολουθούμε τα χρήματα που επιστρέφονται να επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες με την εκτέλεση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης » δηλώνει ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τσίκκης.


Μάλιστα μετά από πρόταση που θα καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, θα ζητήσει την συνδρομή όλων των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Ρόδου για την είσπραξη των ποσών που αντιστοιχούν στους λογαριασμούς της, προκειμένου να έχει την ευελιξία για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που υπάρχουν από τις τοπικές κοινωνίες για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/15 18:57

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ .ΟΙ ΑΝΑΠΟΙΡΟΙΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΦΤΗΝΟ ΝΡΟ ΚΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ...ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/15 23:24

    Εγω παντως πιστευω ,επειδη ως ανεργος εδω και 3 χρονια ,με μια γυναικα εποχιακα εργαζομενη που δεν παιρνει τον μισθο του αξιοτιμου Κου Τσικκη ,βλεπω τα πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια ,οτι ολοι , η σχεδον ολοι , οσοι δεν πληρωνουν ,το κανουν επειδη δεν εχουν να πληρωσουν και οχι επειδη δεν θελουν .
    Καλω λοιπον ολους του φορεις , πριν κοψουν νερο η ρευμα , και την εφορια , πριν βαλει φορους και προστιμα , να κανουν πρωτα μια ερευνα στα εισοδηματα και τις καταθεσεις του κοσμακη , και μετα ολα τα υπολοιπα .
    Και κατι τελευταιο .
    Οταν μια χωρα καταστραφεται ,αυτο γινεται , επειδη οι χορτατοι δεν δινουν δεκαρα για τους πεινασμενους .
    Αυτο πιστευω οτι θα γινει πολυ συντομα και στην χωρα μας οπου ο κοσμος εχει φτασει στα ορια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *