ροή ειδήσεων

Μετανιώνει που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης



Πικρά φαίνεται ότι έχει μετανιώσει ο "Παναγής" το αντάρτικο... που ξεσήκωσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα πληροφορίες τον φέρουν να έχει μετανιώσει ακόμη και για το σχέδιο της δραχμής...

Με διάθεση αυτοκριτικής, το Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας στη χθεσινή συνεδρίασή του πραγματοποίησε μια πρώτη προσέγγιση των αιτιών που οδήγησαν στο αρνητικό για το κόμμα εκλογικό αποτέλεσμα και, υπό το πρίσμα αυτό, έδειξε τη βούληση της ηγεσίας να ανοίξουν συνεδριακές διαδικασίες.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών μας. Στους αντικειμενικούς παράγοντες (σύντομη προεκλογική περίοδος, νέο κόμμα) ήρθαν να προστεθούν ανεπάρκειες, αδυναμίες και αστοχίες της εκλογικής μας καμπάνιας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Γενικότερα προβλήματα φυσιογνωμίας και ταυτότητας έπαιξαν επίσης τον ρόλο τους», τονίζεται, και σε αυτό το πλαίσιο άνοιξε απολογιστικά και το ζήτημα της «δραχμής», ως πρότασης η οποία λειτούργησε, έτσι όπως τέθηκε από τη ΛΑΕ, αρνητικά για τους ψηφοφόρους: «Η πρότασή μας περιλαμβάνει (ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπό) την έξοδο από την Ευρωζώνη με τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος, μια θέση η οποία ήταν δύσκολο να εξηγηθεί πειστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καταστροφολογίας από όλες τις συστημικές δυνάμεις, πράγμα που προκάλεσε σοβαρές δυσχέρειες στην ανάπτυξη της εκλογικής επιρροής μας», υπογραμμίζεται.

Η ηγεσία του κόμματος που ιδρύθηκε από βουλευτές –με πρώτο τον κ. Π. Λαφαζάνη– του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αποσχίστηκαν όταν ο κ. Αλ. Τσίπρας οδηγήθηκε στο τρίτο μνημόνιο, δηλώνει πως βλέπει την αποτυχία εισόδου στη Βουλή ως μάχη που χάθηκε και όχι ως ήττα πολέμου, εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο την προσεχή περίοδο επιβάλλουν στη ΛΑΕ να ανασυγκροτηθεί διεκδικώντας μεγαλύτερο ρόλο. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να συγκληθεί «πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων των τοπικών επιτροπών της για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό του προγράμματος δράσης, μέσα στον Οκτώβριο», ενώ παράλληλα σχεδίασε πρόγραμμα δράσης για την «επικοινωνιακή παρέμβαση σε κρίσιμους κοινωνικούς χώρους». Και όλα αυτά με ορίζοντα το «ιδρυτικό συνέδριο» που αποφασίστηκε να συγκληθεί «τους επόμενους μήνες». Εως τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του προσώπου που θα ηγηθεί στο μέλλον του πολιτικού φορέα, δεδομένου ότι αφενός καταγράφεται από ορισμένες εσωκομματικές πλευρές αμφισβήτηση του κ. Λαφαζάνη και αφετέρου παραμένουν άγνωστα επί του παρόντος τα προσωπικά σχέδια της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν έχει κρύψει τις αρχηγικές της φιλοδοξίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/9/15 10:48

    Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα , τράβα τώρα να δουλέψεις τεμπέλαρε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/15 13:55

    Δεν μας εχει πει ακομα τα 2 νησιά του Αιγαίου που ήθελε να πουλήσει στους Ρώσους έναντι 10 δις $, γιατιιιι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *