ροή ειδήσεων

Καταστροφές σε Σκόπελο, Σκιάθο, Ρόδο και Χαλκιδική από την κακοκαιρία


Πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις...

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη το βράδυ της Τρίτης από ισχυρή καταιγίδα, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί.


Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους, ενώ μεγάλο μέρος του λιμανιού του νησιού καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσηας, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.




Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.


Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.

Στη Ρόδο έκλεισε εκτάκτως το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω λακκούβας οκτώ μέτρων που άνοιξε στον αεροδιάδρομο από την ισχυρή νεροποντή. Δεκάδες επιβάτες «εγκλωβίστηκαν» στο κτίριο του αεροδρομίου.

Στο σημείο εκείνο υπήρχε παλαιότερη ρωγμή, η οποία επισκευάστηκε. Όμως φαίνεται ότι άνοιξε και πάλι λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Στην Χαλκιδική, πλημμύρισαν ξενοδοχεία και σπίτια στη Σίβηρη όταν φούσκωσε το ποτάμι της περιοχής από τη δυνατή βροχόπτωση και υπερχείλισε προκαλώντας καταστροφές. Κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή πήραν σκούπες και κουβάδες και έδιωχναν τα νερά μέσα από τα σπίτια και τα δωμάτια των ξενοδοχείων.Στην Άφυτο Χαλκιδικής από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια. Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 150 περιπτώσεις, ενώ διέσωσε πέντε άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.



Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *