ροή ειδήσεων

"Αντιμέτωπος με ήττα – σοκ ο Τσίπρας – Θα τον τιμωρήσουν οι Έλληνες στην κάλπη!"


Οι Έλληνες ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,... με τα γκάλοπ να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται καθ’ οδόν προς μια ήττα-σοκ στις γενικές εκλογές, γράφει η Telegraph, βασιζόμενη σε δημοσκοπήσεις.

Το άρθρο θυμίζει πως στις 20 Αυγούστου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το κόμμα του βρισκόταν 15 ολόκληρες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το επαρκές πλεονέκτημα εξανεμίστηκε μέσα σε έξι εβδομάδες, βάζοντας τη ΝΔ στην pole position και δίνοντάς της το προβάδισμα για να κυβερνήσει για πέμπτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Από τον Μάιο του 2014 είχε η Νέα Δημοκρατία να δει τα ποσοστά της να υπερφαλαγγίζουν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, βρίσκεται μπροστά με μικρό, αλλά ουσιαστικό προβάδισμα. Η συγκυρία, γενικώς, δεν είναι καλή για τον Τσίπρα, καθώς δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία με τη σειρά της έχει ανοδικό ρεύμα, για το γεγονός ότι υποχώρησε σε όσα ζήτησαν οι δανειστές έτσι ώστε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι αναλυτές αναμένουν πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση, κάτι που θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους εξόδου της χώρας από το ευρώ. Τα μικρότερα κόμματα, αναφέρει το άρθρο, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είναι πιο κοντά στο να συνεργαστούν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρά με τον Αλέξη Τσίπρα.
Φυσικά, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, έχει το βάρος της εφαρμογής του προγράμματος. Κάτι που περιλαμβάνει μια συνολική αναδιάρθρωση στους βυζαντινισμούς του φορολογικού συστήματος, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ο Γιώργος Σαραβέλος της Deutsche Bank σημειώνει: «Η επιθυμία της Ελλάδας να λειτουργήσει εποικοδομητικά και όχι συγκρουσιακά θα μετρήσει για το κατά πόσο η παραμονή της στο ευρώ θα διατηρηθεί. Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης τα υλικά θα είναι δεδομένα έτσι ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του προγράμματος».
Από τις εκλογές του Ιανουαρίου το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει μετασχηματιστεί, συνεχίζει το άρθρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις, ενώ από τα αριστερά του εμφανίστηκε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αντιτίθεται στο Μνημόνιο και ζητάει την επιστροφή στη δραχμή. Αυτή που μένει αναλλοίωτη είναι η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ – παρά τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που απαιτεί η συμφωνία, παρά την ύφεση και την επιβολή των capital controls.

Ο Κρισταμπέλ Αράντα-Χασέλ της Credit Suisse εξηγεί: «Οι Έλληνες γενικά είναι απογοητευμένοι από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και είναι ανήσυχοι ότι η λιτότητα είναι μέρος της συμφωνίας».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/15 21:16

    ΜΟΝΟ Η ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/9/15 17:31

      Ναι, έχεις δίκιο, μόνο ΜΑΛΑΚΕΣ θα τον ξαναψηφίσουν!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *