ροή ειδήσεων

Guardian: Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική δύναμη της Ευρώπης



«Κοντός, χοντρός και έντονος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, λαμβάνει θυελλώδη χειροκροτήματα... καθώς προτρέπει το πλήθος να αντισταθεί και να πει «όχι». Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν θέλει το μήνυμά του να περάσει απαρατήρητο» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Όχι στα μνημόνια. Όχι στην παράνομη μετανάστευση», βρυχάται καθώς υψώνει τη γροθιά του, με φόντο το ναζιστικής έμπνευσης έμβλημα του κόμματος. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε μειονότητα στην χώρα μας», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Ο Μιχαλολιάκος μέχρι το Μάρτιο του 2015 ήταν στη φυλακή, κατηγορούμενος για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταμφιεσμένη σε κόμμα.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε περιοδεία του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά ογκώδες κύμα μεταναστών και προσφύγων είπε ότι οι κάτοικοί τους έχουν μία επιλογή, ή ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα γίνεται Πακιστάν ή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να γίνει η Κως ξανά Ελληνική.

Μέχρι το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα, τα θύματα της Χρυσής Αυγής ήταν σκουρόδερμοι μετανάστες και πρόσφυγες, αριστεροί και ομοφυλόφιλοι. Η δολοφονία Φύσσα ενεργοποίησε τις αρχές και βουλευτές του κόμματος οδηγήθηκαν στη φυλακή. Το 692 σελίδων πόρισμα αναζητά ποινικές ευθύνες της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που πριν την οικονομική κρίση λάμβανε στις εκλογές ποσοστό 0,5%, του κόμματος που αναδεικνύεται ως η πιο επικίνδυνη πολιτική δύναμη της Ευρώπης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση του 18μηνου ενώ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δολοφονικές επιθέσεις. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε μέσα στο 2015 και οι κατηγορούμενοι αρνούνται της κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι διώκονται πολιτικά.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το κόμμα που είναι εναντίον των μεταναστών, αντισημιτικό και αντιευρωπαϊκό φαίνεται να αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας.

Με το σύνθημα ότι είναι η μόνη εθνική επιλογή οι ακροδεξιοί κινούνται δημοσκοπικά ανάμεσα στο 5,5% και 7%. Στην ομιλία του στα Μέγαρα, οι γεμάτοι ευφορία υποστηρικτές του, μιλούσαν για διψήφια νίκη, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα θα κερδίσει ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, από το κύμα της οργής για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι η καμπάνια έγινε με τα ηγετικά στελέχη στη φυλακή, η Χρυσή Αυγή κέρδισε ποσοστό 6,9% και τώρα επιτρέπεται στους βουλευτές να κυκλοφορούν ελεύθερα σε μία χώρα που πλήττεται από τη φτώχεια και την απελπισία.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να εμφανίσει το κόμμα του ως τη μόνη δύναμη ενάντια στο κατεστημένο και ενισχύεται, όπως γράφει η εφημερίδα, από την υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η νέα συμφωνία ανεξάρτητα από τα οικονομικά πλεονεκτήματα και τα πραγματικά δεδομένα δίνει στη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να ενισχύσει τα ποσοστά της, τοποθετώντας τους εαυτούς τους ως δύναμη απέναντι στη λιτότητα λέει ο Tad Stahnke από την οργάνωση για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων Human Rights First. Αυτή η προοπτική πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους όσοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσθέτει, τονίζοντας ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής φαίνεται να είναι δίκαιη και αμερόληπτη.

Στις εκλογές της Κυριακής πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση εάν υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία λέει ότι είναι πιθανή η άνοδος των ποσοστών και τονίζει ότι είναι πολύ ανησυχητικό.

«Πολλοί πιστεύουν ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα και όχι η Χρυσή Αυγή», λέει στην εφημερίδα η Φωτεινή Πιπιλή.



Σε μία χώρα που οι μνήμες από την κατοχή του Τρίτου Ράιχ είναι ακόμη έντονες, δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα δεν μπορούν να διανοηθούν ένα τέτοιο ρόλο για τη Χρυσή Αυγή και θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν.

Αλλά η Ελλάδα της κρίσης είναι απρόβλεπτη. Αυτό που ανησυχεί πολλούς, είναι ότι οι εξτρεμιστές, αν και αγννούνται από τα μέσα ενημέρωσης και έμειναν εκτός του ντιμπέιτ, έχουν ήδη προχωρήσει πολύ.

Πηγή: Guardian

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/9/15 20:09

    ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.......Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ......ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/9/15 22:02

    Αποφάσισα να ψηφίσω χρυσή αυγή για πρώτη φορά , αντιλαμβάνομαι ότι για να την πολεμάνε όλα τα μεγάλα κώματα κάτι φοβούνται , ελπίζω τα λαμογια να τα εξορίσουνε και η περιουσίες που κλέβανε τόσα χρόνια από τα δημόσιο ταμείο από τα διάφορα ιδρύματα και από μίζες να επιστραφούν στο κράτος , μόνο ένα κώμα από παλικάρια πατριώτες εθνοφύλακες μπορεί να βάλει τάξη σε αυτό το το διαλυμένο κράτος του πασοκ νδ και σιριζα , και νε μας τα έκοψε όλα σίρριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/9/15 05:25

    Χρυσή Αυγή ρε και εγώ. Αν και με αυτούς δεν δούμε φως στην κατάντια που έχουμε φτάσει, δεν θα δούμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/9/15 22:49

    Μηδενικο χρέος επί Γεωργίου Παπαδοπουλου, με έργα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, δουλειά για τον Eλληνα, ασφάλεια του πολίτη, Σήμερα τα κόμματα της διαπλοκής κατάντησαν την Ελλάδα την κακομοίρα της Ευρώπης. Ας μη ξεχνάμε τα λόγια της Ρένας Δούρου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και το χαστούκι στον Λιάνο Καννέλλο του ΚΚΕ ότι η Χρυσή Αυγή θα έφερνε την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω. Τι λες μορή χαρχάλο μαγείρισσα του 3ου Μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *