ροή ειδήσεων

Ζωοφιλικές Ενημερώσεις στο 13ο δημοτικού σχολείο Ρόδου



Η νέα σχολική χρονιά για τις Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) εγκαινιάστηκε για το νησί της Ρόδου,... στις 6.10.2015 με μια συνεργασία με το ζωοφιλικό σωματείο Ρόδου «Αδέσποτη Παρέα».



Οι Ζω.Ε.Σ είναι μία ομάδα που πραγματοποιεί διάφορες δράσεις και προγράμματα μέσω των οποίων κάνει ενημερώσεις ζωοφιλίας σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς. Ψυχή της ομάδας είναι η Εκπαιδευτικός - Εκπαιδεύτρια Σκύλων Κατερίνα Παπαποστόλου.


Την Δευτέρα 6.10.15 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης της όπου οι εθελόντριες Νατάσσα και Μαρία, εχοντας εκπαιδευτεί διαδικτυακά μέσω skype πάνω στο παιδαγωγικό κομμάτι του υλικού του προγράμματος «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!», μίλησαν σε 265 παιδιά, με πλούσιο υλικό από το Ζω.Ε.Σ. αλλά και το καθιερωμένο αυτοκόλλητο από τη σχολή σκύλων οδηγών τυφλών ''Λάρα'' που τοποθετείται στην κεντρική είσοδο κάθε σχολείου που επισκέπτονται οι Ζω.Ε.Σ για να μας θυμίζουν την καθολική προσβασιμότητα αυτών των σκύλων σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας.


Ακόμα, σύντομα η Σοφία Λιόλου, παιδαγωγός στο νησί, θα αναλάβει τις ενημερώσεις αφού εκπαιδεύεται εδώ και αρκετό καιρό από την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα που είναι και η εμπνεύστρια της ομάδας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η πρόσκληση στην ομάδα έγινε από την κ. Αυγουστάκη Χαρά, πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου, μέσω της κ. Μαλαματίνα Κλειάνας, εθελόντριας από την Αθήνα.


Ένα νέο εγχείρημα στον αγώνα να διαμορφωθούν οι παιδικές ψυχές που είναι εντέλει και η ελπίδα μας πως μόνο μαθαίνοντας τα να αγαπούν άδολα τότε κάτι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει προς το καλύτερο σ’ αυτόν τον κόσμο που σήμερα ζούμε!


Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον διευθυντή του 13ου δημοτικού σχολείου, κ Πιπίνο, που δέχθηκε με χαρά και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της παρουσίασης και τους 265 μαθητές του σχολείου οι οποίοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης μας στο σχολείο τους δωρίζοντας ένα σακί τροφής στο σωματείο της Αδέσποτης Παρέας.


Ευχόμαστε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να μην υπάρχει ούτε ένα σχολείο της Ρόδου που να μην έχουμε επισκεφθεί!


*Στις επισκέψεις στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας λαμβάνουν μέρος και 2 (πρώην κακοποιημένοι) ειδικά εκπαιδευμένοι, κοινωνικοποιημένοι σκύλοι, η Διώνη & ο Αξελ.



**Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι απόφοιτη του Kynagon Dog Trainers Academy-Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων (μοναδική πιστοποιημένη από τον ISAP στην Ελλάδα).


***Χορηγός επικοινωνίας του Ζω.Ε.Σ. είναι το alexandriamou.gr, ο οποίος προσφέρει και το έντυπο υλικό.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *