ροή ειδήσεων

Βρετανός «γκουρού» των επενδύσεων προβλέπει: Σε 15 χρόνια η ΕΕ θα διαλυθεί και θα έρθουν πόλεμοι


Οι τρεις χώρες που θα προκαλέσουν πρόβλημα....
Ο Γκάι Χαντς, ένας από τους κυρίαρχους Βρετανούς επενδυτές (πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «Βασιλιά των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μ. Βρετανία), τείνει να γίνει ο μάντης κακών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε συνέντευξή του στο Reuters δεν διστάζει να αποφανθεί πως: «Σε 15 χρόνια από τώρα η ΕΕ θα διαλυθεί». Οι βασικές αιτίες, κατά τον ίδιο, είναι ότι η έλλειψη σοβαρής ηγεσίας, η άνοδος του πολιτικού εξτρεμισμού και το αυξανόμενο πρόβλημα της μετανάστευσης θα οδηγήσουν την Ένωση, γύρω στο 2030, να «σπάσει» σε μικρά κομμάτια. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν σε 15 χρόνια από τώρα, η ΕΕ θα είναι όπως τη γνωρίζουμε τώρα.
»Από την άλλη, όμως, είμαι σίγουρος πως αν δεν υφίσταται, τότε η Ευρώπη θα γνωρίσει πολέμους και τούτο είναι κάτι που με τρομάζει». Κατά τον Χαντς, κομβικό σημείο, στην αλλαγή που υφίσταται καθημερινά η ΕΕ είναι ότι το πολιτικό κέντρο αρχίζει να χάνει σημαντικές δυνάμεις και ότι το πολιτικό στερέωμα, ευρωπαϊκά, τείνει να στηριχθεί σε δύο επικίνδυνους πυλώνες: τα δύο άκρα και... ακραία πόδια του πολιτικού φάσματος.
»Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζεται η έννοια του συμβιβασμού σε εθνικό επίπεδο που με τη σειρά της διαλύσει την πολιτική βάση. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το θέμα των μεταναστών. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν διαθέτει εκείνες τις πολιτικές ηγεσίες που θα καταφέρουν να χειριστούν όλα αυτά τα θέματα».
Παρόμοια πεσιμιστική πρόβλεψη έκανε πρόσφατα, μέσω του BBC, και ο Τζιμ Μέλλον, επίσης επενδυτής που έχει σχέση με το πολιτικό παίγνιο στη Μ. Βρετανία ως δωρητής. Κι αυτός ορίζει ως τελικό χρονικό σημείο διάλυσης τα 10-15 χρόνια και σημειώνει ότι στο σπιράλ κρίσης που έχει περιπέσει η Ελλάδα, θα έρθουν να προστεθούν και τα προβλήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *