ροή ειδήσεων

Ατέλειωτη η τραγωδία στο Αιγαίο - άλλοι 16 νεκροί, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά



Πέντε ακόμη σοροί μεταναστών-προσφύγων εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν την Πέμπτη... στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου.

Πρόκειται για τρία παιδιά, μία γυναίκα και έναν άντρα, που ήταν μεταξύ των 40 αγνοουμένων από το χθεσινό ναυάγιο (πλέον αγνοούνται 33 άτομα).

Πλέον ο αριθμός των θυμάτων από ναυάγια κατά την 28η Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται στους 16, εκ των οποίων τα 11 παιδιά.

Mε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από θάλασσα και αέρα οι έρευνες από πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερα και σκάφη της Frontex, ελικόπτερo Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και αλιευτικά για τον εντοπισμό τουλάχιστον 36 προσφύγων που χάθηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

Την Τετάρτη, πλωτά μέσα του Λιμενικού και σκάφος της Frontex διέσωσαν 71 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον Μόλυβο της Λέσβου.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν εξαιρετικά αντίξοες. Δύο μικρά παιδιά, όμως, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στον Μόλυβο, όπου ανέμενε ασθενοφόρο. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν ένα κοριτσάκι τριών ετών το οποίο ωστόσο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, ενώ ένα 6χρονο αγοράκι κατέληξε.

Τρία άτομα, δύο παιδιά και ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους σε άλλο περιστατικό στο ακρωτήρι Γάτος στη Σάμο, ενώ αγνοείται ακόμη ένα βρέφος. Άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 52 άτομα.

Ένα πεντάχρονο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό στο Καρλόβασι της Σάμου, ενώ αγνοούνται δύο άντρες.

Σε άλλο περιστατικό που συνέβη στο Αγαθονήσι δύο παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοείται ακόμη ένα παιδί.

Από τις 7:30 το πρωί της Τρίτης μέχρι της 7:30 το πρωί της Πέμπτης έχουν διασωθεί συνολικά 925 πρόσφυγες σε 20 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Κω.

Σχεδόν 5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από τέσσερα πλοία. Συγκεκριμένα από το πλοίο «Blue Star Πάτμος» αποβιβάστηκαν 1.995 πρόσφυγες, από το πλοίο «Blue Star 1» 1.359, από το «Νήσος Ρόδος» 867 και από το «Νήσος Μύκονος» 687. Ο ακριβής αριθμός τους είναι 4.908 και όλοι μεταφέρθηκαν, στον Πειραιά, από τη Μυτιλήνη.

Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια σε κάθε κατεύθυνση, ώστε αυτά τα συμβάντα να μην συνεχιστούν» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

tovima.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *