ροή ειδήσεων

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Η κυβέρνηση δαπάνησε 31.208 ευρώ μόνο για τις λιμουζίνες


Πολύ πριν τις εξελίξεις που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές... είχε υπάρξει αρχική έγκριση δαπάνης ύψους 100.000 ευρώ για την «ομάδα» που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για ποσό που δικαιολογείται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ως«ανάγκη προπληρωμής δαπάνης μετακίνησης για κάλυψη δαπανών τμήματος της 70ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το 2015». Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στις δαπάνες, επίσης, που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών και την αρμόδια ΣΤ” Γενική Διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικών Δαπανών ήταν αυτή της ενοικίασης αυτοκινήτων για το διάστημα 25 Σεπτεμεβρίου έως 2 Οκτωβρίου. Για την εβδομάδα αυτή κρίθηκε απαραίτητο να δαπανηθούν 17.833,26 ευρώ για τις μετακινήσεις του κ. Τσίπρα και της κυβερνητικής ομάδας με απόφαση στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τρεις ημέρες αργότερα κι ενώ ήδη η αποστολή βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, υπήρξε ανάγκη αύξησης αυτού του ποσού κατά 13.374,94 ευρώ και πάλι μόνο για ενοικιάσεις οχημάτων. Δηλ. συνολικά η κυβερνητική αποστολή δαπάνησε 31.208,20 ευρώ για ενοικιάσεις οχημάτων.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είχε πάρει μαζί και τον προσωπικό του φωτογράφο, Αντρέα Μπονέτι. Η κρατική δαπάνη διαμονής του ήταν 7.000 ευρώ. Συγκεκριμένα πήρε ως ημερήσια αποζημίωση 75 ευρω, ενώ ταξίδεψε προς και από τη Νέα Υόρκη δαπανώντας 1.300 ευρώ. Επίσης κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο κόστισε 850 ευρώ με τις έξι συνολικά διανυκτερεύσεις να φτάνουν σε σύνολο τα 5.100 ευρώ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *