ροή ειδήσεων

Ματσάρα στο Φάληρο, 4-3 η Εθνική την Ουγγαρία



Η Εθνική ομάδα έδειξε σφυγμό, έπαιξε με πάθος και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη... στα προκριματικά του EURO 2016, επικρατώντας με 4-3 σε ένα εκπληκτικό ματς της Ουγγαρίας. Βέβαια, έμεινε τελευταία.


Στα εννέα προηγούμενα ματς είχε πετύχει μόλις τρία γκολ. Εντός έδρας μετρούσε τέσσερις ήττες, δίχως να έχει πανηγυρίσει ούτε ένα τέρμα. Αποτέλεσμα όλων αυτών να πάρει δικαίως την τελευταία θέση στον όμιλό της και να έχει "πληγώσει" η ίδια τον εαυτό της. Κόντρα στην Ουγγαρία, εμφάνισε μια τελείως διαφορετική εικόνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πάλι δεν έδειξε τις γνωστές της αμυντικές παθογένειες.


Η ομάδα του Κώστα Τσάνα επικράτησε με 4-3 και έστω και στο φινάλε πανηγύρισε ένα τρίποντο, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 12 αγώνων δίχως να φύγει με όρθιο το κεφάλι από το γήπεδο. Οι διεθνείς έβγαλαν πάθος, όρεξη, διάθεση, μπροστά πετούσαν "φωτιές" και κάνοντας ανατροπή, κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε του ματς.

Η γαλανόλευκη προηγήθηκε με τον Σταφυλίδη νωρίς, οι Ούγγροι δυο φορές στην συνέχεια μπήκαν σε θέση οδηγού, αλλά οι Έλληνες παίκτες δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν και με τους Μήτρογλου και Κονέ έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Κορυφαίος για την Εθνική ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που πέτυχε το δεύτερο γκολ και έφτιαξε το τρίτο. Μακάρι αυτό το παιχνίδι να αποτελέσει το έναυσμα για τα μελλούμενα και αυτά να είναι θετικά έπειτα από 15 μήνες θλίψης και συνεχόμενων αποτυχιών.







Η ταυτότητα του αγώνα



Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ

Βοηθοί: Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Μίρο Γκρίγκιτς

4ος Διαιτητής: Γκόραν Πατάκι



ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (64' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (71' Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71' Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρεντσιτς (62΄Νίκολιτς).

Γκολ: 5' Σταφυλίδης, 57' Ταχτσίδης, 79' Μήτρογλου, 86' Κονέ / 26' Λόβρεντσιτς, 54', 76' Νέμεθ

Κάρτες: 36' Γιούχας, 42' Έλεκ, 43' Χολέμπας, 44' Μόρας, 45'+2' Νέμεθ, 78' Μπόντε, 89' Φιόλα


Η ανασκόπηση του αγώνα

Διαφοροποιημένο κατά πολύ ήταν το αρχικό σχήμα της Εθνικής μας σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς ο Κώστας Τσάνας ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του και να της δώσει άλλη πνοή και φρεσκάδα. Αυτό φαίνεται πως λειτούργησε καλά στο ξεκίνημα του ματς με τους Ούγγρους, καθώς η γαλανόλευκη μπήκε με... ορμή και μόλις στο 5' κατάφερε να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε στα τέσσερα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της. Ο Κίτσιου κινήθηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Σταφυλίδης με δυνατό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κίραλι, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα.

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και στο 22' ακούστηκε το πρώτο καμπανάκι κινδύνου για την εστία του Καρνέζη με το σουτ του Μπόντε από καλή θέση να περνάει λίγο άουτ. Δυο λεπτά μετά, ο Πέλκας έκανε υπέροχη ενέργεια, αλλά δεν ήταν ανάλογα καλό το τελείωμά του μέσα από την περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 2-0, για να έρθει η απάντηση των Μαγυάρων στο 26'. Ο Λόβρεντσιτς κινήθηκε στην πλάτη του Σταφυλίδη, τον νίκησε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή.

Το μούδιασμα των διεθνών μας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Στορκ, φέρνοντας τούμπα το ματς. Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη στο πλασέ του Γιούχας ύστερα από κόρνερ του Ντζούντζακ (33'), ούτε στο σουτ του Λόβρεντσιτς λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο μεσοδιάστημα, ο Κώστας Τσάνας αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή (35), βάζοντας στο ματς τον Χολέμπας αντί του τραυματία Σταφυλίδη. Η Εθνική εμφάνισε καλύτερο πρόσωπο στο παραγωγικό κομμάτι, αλλά είχε εμφανείς αδυναμίες ανασταλτικά, κάτι που έπρεπε να βελτιώσει στο δεύτερο ημίχρονο.






Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χάρμα ιδέσθαι και το απόλαυσαν όλοι, διότι είχε γκολ, ανατροπές, φάσεις, σασπένς μέχρι το τέλος. Αν μη τι άλλο, αποζημιώθηκαν όσοι το παρακολούθησαν. Ο Νέμεθ με κοντινή προβολή στο 54' έπειτα από μεταβίβαση του Έλεκ έκανε το 2-1 για την Ουγγαρία, όμως ο Ταχτσίδης τρία λεπτά μετά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάνταλου και ισοφάρισε για την Εθνική μας. Στο 62' μάλιστα, ο άσος της Βερόνα θα μπορούσε να κάνει και το 3-2, αν ήταν πιο ψύχραιμος στο σουτ που έκανε μετά το κλέψιμό του.

Αφού δεν προηγήθηκε η Εθνική, το έκαναν εκ νέου οι Ούγγροι και πάλι με τον Νέμεθ το 75' και το φάσμα της ήττας έκανε την εμφάνισή του πάνω από το φαληρικό γήπεδο. Οι διεθνείς μας όμως δεν ήταν διατεθειμένοι αυτή την φορά να ηττηθούν, όπως τις τέσσερις προηγούμενες. Πρώτα ο Μήτρογλου μετά την ασίστ του Ταχτσίδη έκανε με πλασέ το 3-3 και στο 86' ο Κονέ με καρφωτή κεφαλιά μετά την υπέροχη σέντρα του Χολέμπας διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την Εθνική μας, που κατάφερε να κρατήσει το τρίποντο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μπέμπεκ.





Η φάση του αγώνα

Το νικητήριο γκολ του Παναγιώτη Κονέ. Ο Χολέμπας έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο μέσος της Ουντινέζε έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από κοντά και έκανε το 4-3 για την Εθνική μας, που έφτασε στη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία.
Ο διαιτητής

Ο Ιβάν Μπέμπεκ προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση, είχε καλά τρεξίματα και δεν πιστώνεται κάποιο σοβαρό λάθος. Σωστοί και οι βοηθοί του, επομένως η διαιτησία δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Δεν πρέπει να υπάρχει παράπονο από την διαιτητική τριάδα από την Κροατία.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετικό ματς από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ήταν αυτός που ισοφάρισε για την Εθνική μας σε 2-2 με δυνατό σουτ και έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Κώστα Μήτρογλου στο τρίτο τέρμα της ελληνικής ομάδας. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα ματς που έχει κάνει με την γαλανόλευκη φανέλα ο άσος της Ελλάς Βερόνα. Έτρεχε, έκοβε, δημιουργούσε, ήταν πέρα για πέρα δραστήριος σε όλο το ματς.





Μας άρεσε

Το επιθετικό κομμάτι της Εθνικής μας λειτούργησε εκπληκτική. Εν αντιθέσει με τα περισσότερα προηγούμενα ματς, η ομάδα του Κώστα Τσάνα είχε όρεξη, έβγαλε φάσεις, πέτυχε τέσσερα γκολ, κυκλοφόρησε την μπάλα και έδειξε στοιχεία που της είχαν λείψει από προηγούμενα ματς. Επίσης, άκρως θετικό το ότι αντέδρασε άμεσα και τις δυο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ, φέρνοντας τούμπα το ματς.
Δεν μας άρεσε

Πίσω υπήρχαν πολλά προβλήματα για ένα ακόμη ματς. Οι Ούγγροι πέτυχαν τρία γκολ, είχαν κάποιες φάσεις ακόμα προϊόν της ολιγωρίας της άμυνάς μας που εμφάνισε αδυναμίες και κενά. Αυτό που ανέκαθεν αποτελούσε το δυνατό μας σημείο, πλέον είναι μείζον θέμα για την γαλανόλευκη. Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά συνολικής αμυντικής λειτουργίας που δεν πήρε καθόλου καλό βαθμό στο παιχνίδι με την Ουγγαρία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *