ροή ειδήσεων

Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι έγδυσαν τον αντιπρόεδρο της Air France! Έρχονται άλλες 3.000 απολύσεις



Απίστευτες εικόνες στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού! ...


- Εργαζόμενοι επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο της Air France αρμόδιο για το προσωπικό, Χαβιέ Βροσέτα
- Του έσκισαν το πουκάμισο πριν τον φυγαδεύσει η ασφάλεια
- Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα απολύσει 3.000 εργαζόμενους σε βάθος διετίας
- Δείτε φωτογραφίες και video

Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν σήμερα (05.10.2015) στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού όταν εξαγριωμένο πλήθος εργαζομένων επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για θέμα προσωπικού, της Air France μετά την επιβεβαίωση για τα σχέδια του γαλλικού αερομεταφορέα να προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις τα επόμενα δυο χρόνια.

Οι νέες περικοπές εργασίας στην Air France θα γίνουν γιατί, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρία δεν τα βρήκε στις διαπραγματεύσεις που είχε με τους πιλότους. Το κλίμα ήταν φορτισμένο από το πρωί. Τέσσερα συνδικάτα είχαν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση, ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζομένων διέκοψαν τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, προκαλώντας την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρίας Φρεντερίκ Γκαζί, είπαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων.










Σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters, τα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν από την συνεδρίαση όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και σημαίες. Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός που δέχτηκε επίθεση. Με σκισμένο πουκάμισο "απέδρασε" και ο Πιέρ Πλισονιέ, αναπληρωτής της διεύθυνσης μεγάλων πτήσεων.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *