επικαιρότητα

Έρχεται σύνταξη- ντροπή για όλους - Δείτε ποιο είναι το εξευτελιστικό ποσό!


Άραγε οι πολιτικοί θα μπορούσαν να ζήσουν με τόσα; ...

Πληροφορίες για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ως προς τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μελετάται η σύνδεση της εθνικής σύνταξης -η οποία θα ξεκινά από τα 392 ευρώ για όλους- με μια ρήτρα ανάπτυξης σε σχέση με το ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση, κατά το δημοσίευμα της «Αυγής», εκτιμά ότι η εθνική σύνταξη θα αυξηθεί σε βάθος χρόνου, ανάλογα με την τόνωση του ΑΕΠ και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Στόχος είναι «η βιωσιμότητα του νέου ασφαλιστικού συστήματος επί μακρόν και η διασφάλιση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του, χωρίς τη γνώριμη προσφυγή σε περικοπές συντάξεων». Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η σύνδεση της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης», που θα αρχίζει από τα 392 ευρώ για όλους, με ρήτρα ανάπτυξης, η οποία θα συνδέεται με την αύξηση του ΑΕΠ, και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα ενταχθεί στο νέο ταμείο το οποίο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η δυνατότητα δέσμευσης μέρους των εσόδων που θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις του 2016 (αεροδρόμια, ΟΛΠ κ.λπ.) για να κλείσει η «τρύπα» των 900 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών αναγκών το προσεχές έτος και, διά του τρόπου αυτού, να μείνουν ανέγγιχτες τουλάχιστον οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις.
Για τον ίδιο σκοπό εξετάζεται η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στα επίπεδα του 2012) και η μεταφορά ενός μέρους των φορολογικών εσόδων.
Οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού που αναζητούνται για το 2016 είναι, σύμφωνα με την «Αυγή»: Αύξηση εργοδοτικών εισφορών, δέσμευση μέρους της γενικής φορολογίας, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/10/15, 4:30 μ.μ.

    ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΟΙ Μ@ΛΑΚΕΣ ΟΙ ΞΕΚ@ΛΙΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟ@ΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης