ροή ειδήσεων

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Χρυσή Αυγή



Πολύ ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Public Issue και σκιαγραφεί...


τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων κάθε κόμματος στις τελευταίες εκλογες της 20ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν κυρίως νοικοκυρές, άνεργοι και δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν γυναίκες (43,2 έναντι 28,2 που ήταν οι άνδρες). Από την άλλη, τη ΝΔ επέλεξαν κυρίως επιχειρηματίες, ενώ τα δύο φύλα μοιράστηκαν (29,2% άνδρες και 26,9% γυναίκες).

ΣΥΡΙΖΑ
Όπως φαίνεται αναλυτικότερα, οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλικίας μεταξύ 45-54, ενώ μικρό ποσοστό έχει ωστόσο στους συνταξιούχους.
Οι περισσότεροι ανήκουν επίσης στην κατώτερη εκπαίδευση, ενώ αναφορικά με την επαγγελματική ιδιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κέρδισε στις νοικοκυρές (43,9%), και ακολουθούν οι άνεργοι (39,8%) και οι μισθωτοί του δημοσίου (39,7%). Χαμηλότατες επιδόσεις κατέγραψε σε εργοδότες / επιχειρηματίες (17,2%) εκεί δηλαδή που κέρδισε η ΝΔ, αγρότες 22,8% και βιοτέχνες / επαγγελματίες.
Τέλος, αναφορικά με τη ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, οι περισσότεροι ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

ΝΔ
Από την πλευρά της η ΝΔ υπερίσχυσε στους εργοδότες / επιχειρηματίες (68,7%), ενώ κατέγραψε καλά ποσοστά στους συνταξιούχους του δημοσίου (42,1%) , αλλά και στους αγρότες (39%). Χαμηλά ωστόσο ποσοστά κατέγραψε μεταξύ των μισθωτών (15,9% του δημοσίου και 18,9% του ιδιωτικού τομέα), στους φοιτητές (17,3%) και τους ανέργους (19,4%).
Όσον αφορά την ηλικιακή κατηγορία, η ΝΔ κυριάρχησε σε αυτή των συνταξιούχων (40,2% των άνω των 65). Μικρό ήταν το ποσοστό που κέρδισε στις γυναίκες.

Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή κέρδισε αρκετές ψήφους από τους φοιτητές (14%), τους βιοτέχνες (14%) και τους άνεργους (10,6%). Επίσης περισσότερες ψήφους πήρε από τους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες (9% έναντι 4,8%), ενώ αναφορικά με την ηλικιακή κατηγορία, φαίνεται πως κέρδισε περισσότερο από τις μικρές ηλικίες 18-24 (13,3%).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *