ροή ειδήσεων

Έκτακτο! «Τινάζουν» τον ΕΝΦΙΑ στον αέρα


Mε μεγάλο δημοσιονομικό κενό έρχεται αντιμέτωπο σύντομα το...
υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρείται προκαθορισμένο πως η δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα υποχρεώσει την πολιτεία να μειώσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, «τινάζοντας στον αέρα» τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα λάβουν οι πολίτες μέσα στον Οκτώβριο.

Το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών που έχουν οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των ακινήτων συζητήθηκε την πρηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και έιχε ληφθεί ήδη απόφαση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα, η νέα δίκη κατά των υπερφολογημένων αντικειμενικών έγινε αφού τελείωσε η 6μηνη προθεσμία, χωρίς να συμμορφωθεί η Πολιτεία, για να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στο επίπεδο των εμπορικών.

Σύμφωνα με το capital.gr, το δικαστήριο έχει μονόδρομο να διανύσει και αναμένεται να εκδώσει απόφαση κατά του Δημοσίου, το οποίο παραλείπει να αναπροσαρμόσει από το 2007 τις αντικειμενικές αξίες, ως όφειλε.

Ωστόσο, η Πολιτεία δεν έδωσε σημασία στο τελεσίγραφο του ΣτΕ, αλλά σχεδιάζει να γίνουν οι αλλαγές το 2017 (!), όταν δηλαδή θα έχει κλήσει μια 10ετία υπερφορολόγησης,αν και ο νόμος επιβάλλει τον ανά 2ετία ανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών.

Να σημειωθεί, πως λέγεται ότι από τα ακίνητα έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,65 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *