ροή ειδήσεων

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ»!



Τσαγκάρης από την Κρήτη έγινε αφίσα-σύμβολο στο μετρό της Νέας Υόρκης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)...

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1941. Άρχισε να φτιάχνει παπούτσια από τα 12 χρόνια του. Το 1969 όταν οι ΗΠΑ αναζητούσαν τεχνίτες, όπως τσαγκάρηδες εξασφάλισε τη βίζα και έφυγε από την Ελλάδα. Έφτασε στη Νέα Υόρκη, δίχως να ξέρει κανέναν και μη γνωρίζοντας ούτε μία λέξη στα αγγλικά. Το όνειρό του ήταν να ανοίξει το δικό του τσαγκάρικο!

Ποτέ όμως, δεν φαντάζονταν ότι 46 χρόνια μετά θα γίνει αφίσα στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Κι όμως, το πρόσωπο του Μηνά Πολυχρονάκη βλέπουν το τελευταίο διάστημα όσοι χρησιμοποιούν το μετρό στο «μεγάλο μήλο», όπως γράφει το cretalive.

«Πρέπει να έχετε κότσια», συμβουλεύει μέσα από την αφίσα ο τσαγκάρης από τους Βώρους Κρήτης, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ αρκετές φορές στο παρελθόν. Όπως οι LA Times δημοσίευσαν.

Ο κ. Πολυχρονάκης βρέθηκε στο επίκεντρο και ως ένας από τους πρώτους που άνοιξαν επιχείρηση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου- τους Δίδυμους Πύργους- το 1977.



Στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εκείνος και η οικογένειά του έχασαν σχεδόν τα πάντα, όταν καταστράφηκε το κατάστημά τους, αλλά κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά και επέμεινε να ανοίξει ξανά επιχείρηση στην περιοχή, παρά το φόβο που υπήρχε τα πρώτα χρόνια έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα.



Εργάστηκε σε εστιατόριο για ένα χρόνο πλένοντας πιάτα, κατάφερε να εξοικονομήσει 1.000 δολάρια, ποσό με το οποίο άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Αυτό άλλαξε τη ζωή του, καθώς εκεί γνώρισε και τη γυναίκα που θα παντρευόταν, τη Μαρία. Ο κ. Πολυχρονάκης επέμενε να της λέει ότι τα παπούτσια της δεν ήταν έτοιμα, ώστε εκείνη να πηγαίνει ξανά στο μαγαζί και να τη βλέπει. Τελικά, το 1975 παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *