ροή ειδήσεων

«Αιμορραγούν» τα νοικοκυριά για να καλύψουν τις δαπάνες υγείας



Ένα καίριο πλήγμα δέχεται το υποβαθμισμένο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών...



Πέραν των τεράστιων άμεσων και έμμεσων φόρων, έκτακτων εισφορών και κάθε είδους "χαράτσι", καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά για κάλυψη των αναγκών υγείας, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το iatronet.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), το 44% των νοικοκυριών διαθέτουν κάθε μήνα για υπηρεσίες Υγείας πάνω από το 5% του εισοδήματός τους.
Περισσότεροι από το 15%, διαθέτουν πάνω από το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος για υπηρεσίες περίθαλψης.
Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν από τους καθηγητές Γιάννη Τούντα και Κυριάκο Σουλιώτη, καταδεικνύουν τα σημαντικά κενά του δημόσιου συστήματος και τις αδικίες που αυτά προκαλούν στην ελληνική κοινωνία.
Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα του ΙΚΠΙ απάντησαν ότι δεν έλαβε την κατάλληλη θεραπεία ή δεν υποβλήθηκε στην κατάλληλη εξέταση για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.
Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των ιδιωτικών δαπανών, είναι ότι μόλις το 28% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι καταφεύγουν σε εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων ή πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Το 37% απάντησαν πως όταν έχουν ανάγκη για ιατρική φροντίδα συνήθως επισκέπτονται ελεύθερο επαγγελματία γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και το 23% μη συμβεβλημένο.
Το 3% επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών νοσοκομείων.
Ως προς την αποτελεσματικότητα του ΕΟΠΥΥ, το 31% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι η πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές χειροτέρεψε με τη δημιουργία του Οργανισμού.
Σημαντική επιδείνωση καταγράφεται στην πρόσβαση στα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών Ταμείων και στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ (48%).


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *