ροή ειδήσεων

Σε ανοδική τροχιά η τιμή του πετρελαίου



Η τιμή του πετρελαίου σημείωνε κέρδη σήμερα και αναμενόταν να καταγράψει την υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδο σε...


διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) που άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την αύξηση των επιτοκίων.
Το αργό μπρεντ ενισχυόταν 60 σεντς στα 53,65 δολάρια το βαρέλι στις 11:44 ώρα Ελλάδας και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να καταγράψει κέρδη 11%. Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν 77 σεντς στα 50,20 δολάρια το βαρέλι έχοντας ανέλθει νωρίτερα έως και τα 50,58 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δύο μηνών.
Τα πρακτικά από την συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι περισσότεροι από τους αναμενόμενους αξιωματούχοι συμφώνησαν να μην προχωρήσουν ακόμα σε αύξηση των επιτοκίων.
Στήριξη στις τιμές πρόσφεραν και οι αισιόδοξες προβλέψεις της εταιρίας PIRA Energy Group για την τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις οποίες το πετρέλαιο θα φθάσει στα 70 δολάρια το βαρέλι έως τα τέλη του επόμενου μήνα και στα 75 δολάρια το 2017.
«Τα πρακτικά της Fed και οι προβλέψεις τιμών της PIRA οδηγούν σήμερα τις τιμές ανοδικά» είπε ο Τάμας Βάργκα, αναλυτής πετρελαίου στην χρηματιστηριακή εταιρία PVM Oil Associates.
«Το ράλι ίσως διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα αλλά αναμένται να χάσει τη δυναμική του κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα καθώς βρισκόμαστε σε μια αγορά με υπερβάλλουσα προσφορά» πρόσθεσε ο αναλυτής.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *