ροή ειδήσεων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κερδίζει το στοίχημα του χειμερινού Τουρισμού



Έως και 70.000 δυτικοευρωπαίοι τουρίστες θα επισκεφθούν τη Ρόδο μέσω Τουρκίας!...

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου άνοιξε το δρόμο για το χειμερινό τουρισμό στη Ρόδο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες, το νησί της Ρόδου πρόκειται να δεχθεί έως και 70.000 τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκέμβριου 2015 και από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2016.



Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα. Το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκέπτονται τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα).



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αξιοποιείται ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τη «νεκρά» τουριστική περίοδο.


Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα…


«Το όραμα να γίνει η Ρόδος χειμερινός τουριστικός προορισμός, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει η αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.


Ο στόχος για την προσέλκυση χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο είχε τεθεί από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. «Μετά από αλλεπάλληλες και συντονισμένες προσπάθειες η προσέλκυση τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες μέσω Τουρκίας είναι πλέον δεδομένη. Η σύνδεση με Τουρκία, με τα λιμάνια του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ, με πακέτα που απευθύνονται δυτικοευρωπαίους, οι οποίοι θα συνδυάζουν επίσκεψη σε δυο χώρες, την Τουρκία και την Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός. Αυτό το είδος του πακέτου διακοπών, ο συνδυασμός δηλαδή δυο χωρών μας κάνει μοναδικούς και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε», είχε αναφέρει η κ. Παπαβασιλείου όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.



Σήμερα η κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα πρέπει το εγχείρημα να έχει την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να εδραιωθεί η προσπάθεια αυτή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η πρόσβαση στην Τουρκία είναι πολύ πιο εύκολη με αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ντάλαμα. Με πακέτα διήμερα τριήμερα και τετραήμερα, 60.000- 70.000 δυτικοευρωπαίοι και όχι μόνο, θα επισκεφτούν το νησί κατά το διάστημα 14/10/2015 - 11/12/2015 και 20/1/2016 - 21 /4/2016.

Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο και πετύχαμε. Βέβαια το στοίχημα του να εδραιώσουμε την προσπάθεια αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το άνοιγμα της χειμερινής περιόδου εγκυμονεί κινδύνους. Αυτή την προσπάθεια θα πρέπει πλέον να ενισχύσουμε όλοι και ο Δήμος της Ρόδου θα πρέπει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εποχές δεν σηκώνουν λάθη!

Δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες στο να δώσουμε στο κέντρο της πόλης ζωή κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι μας θα πρέπει να έχουν αν μη τι άλλο μεταφορές, καθαριότητα, ανοικτά μαγαζιά στην παλιά πόλη και στη νέα αγορά».



Τέλος η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν , μας πίστεψαν και με την παρότρυνση και ενίσχυση μας άνοιξαν τον δρόμο για 60.000 -70.000 άτομα που θα επισκεφτούν το νησί για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο “NBK REISEN” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία “Deco Tour European reservation service” που δραστηριοποιείται στην Ισπανία “M+k Reisen” που δραστηριοποιείται στη Ελβετία και στην Γερμανία, “Medi plus” και “tour direct” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, “EKO TRAVEL” που δραστηριοποιείται σε Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, “THV REISEN” που δραστηριοποιείται στο Dubai κ.α .


Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πρακτορεία Τουρισμού που κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες και να ανοίξουν αυτόν τον τόσο ποθητό δρόμο».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/10/15 04:31

    40000 ειναι 1ον
    Θα ερχονται μεσω τουρκιας οποτε κανενα εσοδο για ελλαδα εφοσον θα ερχονται με τουρκικης εκμεταλευσης καραβι 2ον
    Θα πηγαινουν γκρουπ την πρωτη μερα σε ενα ΜΟΝΟ μαγαζι ΓΚΡΟΥΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ δηλαδη κανεις δεν θα τους βλεπει 3ον
    Την 2η μερα θα πηγαινουν λινδο οπου θα τους πηγαινουν ΠΑΛΙ μονο σε οποιον τους δινει καλη μιζα και δεν θα αφηνουν φραγκο σε κανενα εφοσον θα ειναι ΓΚΡΟΥΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ και δεν θα τους αφηνουν ρουπι
    και την επομενη θα φευγουν πισω χωρις να εχουν αφησει ουτε ενα ευρω παρα μονο σε 2-3 επιχειρησεις που θα δινουν καλες μιζες στα πρακτορεια
    Α και να μην ξεχασουμε θα μενουν σε 2-3 ΜΟΝΟ ξενοδοχεια τα οποια εχουν ΗΔΗ προπληρωσει τις επιχειρησεις που θα τους στελνουν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ
    ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ να μην γραφω μεχρι αυριο δεν θα διαβασετε οποτε ΛΑΜΟΓΙΑ βαλτε τους στα οπισθια σας αυτες τις 40000 χιλιαδες γιατι ΜΟΝΟ για εσας θα ειναι και για κανενα αλλο στο νησι αλλα βεβαια μια ζωη για την παρτη μας, ΠΟΤΕ θα γινουμε Ταυλανδη να σας πηδανε ολους απο τους ξενοδοχους μεχρι τους μικροπωλητες μαλακοκαβληδες ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
    Δεν βλεπεται πιο περα απο το μικρο σας δαχτυλο λαμογια (και ερασιτεχνικα λαμογια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/15 09:30

    «Το όραμα να γίνει η Ρόδος χειμερινός τουριστικός προορισμός, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα» Το όραμα έγινε όνειρο και το όνειρο εφιάλτης. Και να γίνει αυτό που γράφετε ποιος θα κερδίσει κάτι με 23% ΦΠΑ εδώ και 0 εως 10 στην Τουρκία από που θα ψωνίσουν; Όποιος είναι έξυπνος ας απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *