επικαιρότητα

Ανακάλυψαν γιατί η πίτσα είναι εθιστική!Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται και διατυμπανίζουν σε όποιον γνωρίζουν, ότι....

έχουν τεράστια αδυναμία στο τυρί και πως το νιώθουν υπεραπαραίτητο σε κάθε τους γεύμα, αλλά σπανίως μπορούν οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω τους να τους καταλάβουν.
Τώρα, μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, έρχεται να δικαιώσει αυτούς τους ανθρώπους, αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τυρί μπορεί πράγματι να έχει εθιστικές επιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο U.S. National Library of Medicine, εξέτασε το γιατί ορισμένες τροφές εμφανίζονται ως πιο εθιστικές συγκριτικά με άλλες. Οι ερευνητές ξεχώρισαν μια λίστα τέτοιων τροφών μέσα από τις απαντήσεις 500 φοιτητών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο, γνωστό ωςYale Food Addiction Scale.

Η πίτσα, όπως ήταν αναμενόμενο, βγήκε στην κορυφή της λίστας των πιο εθιστικών τροφών. Πέραν του ότι αποτελεί μια... βασική πηγή τροφής για παιδιά, φοιτητές και ενήλικες, υπάρχει και ένας επιστημονικός λόγος που όλοι αγαπάμε την πίτσα. Αυτός ο λόγος έχει να κάνει με το τυρί.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα τρόφιμα είναι εθιστικά, λόγω του τρόπου που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Όσο περισσότερο επεξεργασμένα είναι τα τρόφιμα και τα λιπαρά στις τροφές, τόσο περισσότερο συνδέονται με εθιστικές διατροφικές συμπεριφορές.

Το τυρί αποδεικνύεται ως ιδιαίτερα εθιστικό, λόγω ενός συστατικού που ονομάζεται καζεΐνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η καζεΐνη απελευθερώνει οπιούχα συστατικά, τα οποία ονομάζονται καζεομορφίνες.

Έτσι, οι καζεομορφίνες επηρεάζουν τους υποδοχείς ντοπαμίνης και προκαλούν αυτή την εθιστική επίδραση του τυριού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά