ροή ειδήσεων

Συναγερμός σε ΕΥΠ και ΣΔΟΕ - Eξελίξεις στο σκάνδαλο υφαρπαγής 500 εκατ. ευρώ



Συναγερμός έχει σημάνει στην κρατική ασφάλεια και στη Γενική Γραμματεία για την... καταπολέμηση της διαφθοράς και την ΕΥΠ μετά τη θύελλα αποκαλύψεων για τη μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην οποία εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν ο διαχειριστής κεφαλαίων Γιώργος....


Δασκαλέας και ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος συγκέντρωνε τεράστια ποσά από εφοπλιστές και άλλους επενδυτές από Ελλάδα και το εξωτερικό υποσχόμενος εγγυημένες αποδόσεις της τάξεως του 60%.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που διερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο θεωρούν προσχηματική τη μήνυση που κατέθεσε ο Γιάννης Λίτινας σε βάρος του Γιώργου Δασκαλέα, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το κόλπο γκρόσο το έστησαν μαζί και η συνεργασία τους κρατάει μια ολόκληρη δεκαετία.

Άλλωστε ο Γιάννης Λίτινας είναι αυτός που συγκέντρωνε τα κεφάλαια από τα ανυποψίαστα θύματα.
Ήδη το ΣΔΟΕ ελέγχει το πόθεν έσχες του Γιάννη Λίτινα ο οποίος εμφανίζει τεράστια περιουσιακά στοιχεία και κατοχή πολλών ακινήτων σε συνδεδεμένες με αυτόν επιχειρήσεις.
Ανάμεσα στα θύματα του δίδυμου της απάτης περιλαμβάνεται και γνωστός εφοπλιστής ο οποίος επένδυσε εξήντα εκατομμύρια ευρώ και τα οποία έχουν γίνει άφαντα.

Ο εγκέφαλος της απάτης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του πανάκριβες Μπέντλεϊ και μια διμοιρία από φουσκωτούς.

Πηγές από την Εισαγγελία χαρακτηρίζουν την υπόθεση πολύ σοβαρή και παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει διερεύνηση του σκανδάλου από τις βρετανικές αρχές δεν αποκλείεται να υπάρξουν τις προσεχείς μέρες συλλήψεις και στην Ελλάδα. Εξετάζεται επίσης η εμπλοκή ενός πρώην διευθυντικού στελέχους του ΣΔΟΕ στην υπόθεση.

Γιατί κατά περίεργο τρόπο οι καταγγελίες που είχαν γίνει πριν από χρόνια θάφτηκαν στα συρτάρια με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα σε ένα πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο με εκατοντάδες θύματα να έχουν χάσει τις περιουσίες τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *