ροή ειδήσεων

Ο νέος ιός που χτυπάει τα iPhone [screenshot]



Δύο βδομάδες μετά την ανακάλυψη του malware που εξαπλωνόταν... με το XcodeGhost στο AppStore της Apple, ερευνητές ανακάλυψαν νέο malware το οποίο ονομάστηκε “Yispecter" και που επηρεάζει χρήστες iPhone κυρίως στην Κίνα...



Το νέο malware στοχεύει χρήστες στην Κίνα που παρακολουθούν και μοιράζονται video πορνογραφικού περιεχομένου και όπως φαίνεται υπάρχει τους τελευταίους 10 μήνες και μολύνει τα iPhones μέσω του συστήματος διαμοιρασμού των εφαρμογών της Apple με χρήση πλαστών πιστοποιητικών.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι κάποιος τοπικός πάροχος στην Κίνα υποστηρίζει τους χάκερ πίσω από το Yispecter, καθώς οι επιθέσεις είναι στοχευμένες σε χρήστες με συγκεκριμένες συνήθειες ενώ πιστεύουν ότι κάνει αντικατάσταση κανονικών διαφημίσεων με κακόβουλες.

Έτσι για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται ότι οι συσκευές iOS δεν είναι ανεπηρέαστες από ιούς, όμως οι χρήστες που κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το App Store δεν θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα ενώ αν τους εμφανιστεί ένα μήνυμα από το Yispecter θα πρέπει να πατήσουν quit όταν εμφανιστεί το alert που προηγείται της εγκατάστασης του και όχι continue.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *