επικαιρότητα

Oριστικό! Θα γίνει κούρεμα καταθέσεων


Τους πιστωτές της βάζει, σύμφωνα με πηγές στο «κάδρο» της ανακεφαλαιοποίησης...
η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέβαλε την Πέμπτη δημόσια προσφορά για τρεις σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει την κάλυψη ενός χρηματικού ποσού από τους κατόχους των ομολογιακών τίτλων. Στο πλαίσιο αυτό δίνει την ευκαιρία στους ομολογιούχους της να επιλέξουν μεταξύ:
– Της είσπραξης μετρητών, αλλά με «κούρεμα» σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές
– Της ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όμως κινδυνεύουν να συμμετάσχουν σε κούρεμα αν δεν συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές και αποτύχει η ΑΜΚ.

Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα προχωρά σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της για να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές.

Σύφωνα με τα παραπάνω δεδομλενα η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 350 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοί της.

Να σημειωθεό πως ό,τι κι αν επιλέξουν οι ομολογιούχοι, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό όφελος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα της αναταλλαγής.
Η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αποτελέσει την αρχή και για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha και την Eurobank.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης