ροή ειδήσεων

Oριστικό! Θα γίνει κούρεμα καταθέσεων


Τους πιστωτές της βάζει, σύμφωνα με πηγές στο «κάδρο» της ανακεφαλαιοποίησης...
η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέβαλε την Πέμπτη δημόσια προσφορά για τρεις σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει την κάλυψη ενός χρηματικού ποσού από τους κατόχους των ομολογιακών τίτλων. Στο πλαίσιο αυτό δίνει την ευκαιρία στους ομολογιούχους της να επιλέξουν μεταξύ:
– Της είσπραξης μετρητών, αλλά με «κούρεμα» σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές
– Της ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όμως κινδυνεύουν να συμμετάσχουν σε κούρεμα αν δεν συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές και αποτύχει η ΑΜΚ.

Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα προχωρά σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της για να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές.

Σύφωνα με τα παραπάνω δεδομλενα η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 350 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοί της.

Να σημειωθεό πως ό,τι κι αν επιλέξουν οι ομολογιούχοι, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό όφελος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα της αναταλλαγής.
Η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αποτελέσει την αρχή και για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha και την Eurobank.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *