επικαιρότητα

Εντυπωσιακό Βίντεο: Δείτε τον Κολοσσό της Ρόδου σε ένα απίστευτο Project – Από όνειρο θα γίνει πραγματικότητα;Η ιδέα της κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, άρχισε να διαμορφώνεται στα σχέδια... και τις προθέσεις του νέου αρχιτέκτονα από την Ρόδο, Άρη Α. Πάλλα, μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα.


Ο κύριος στόχος ήταν η πορεία προς μια νέα κατεύθυνση, με σκοπό την παρουσίαση λύσεων στα αδιέξοδα που οδήγησε η οικονομική κρίση και τα οποία στάθηκαν εμπόδιο για χιλιάδες νέους, αναγκάζοντας τους να φεύγουν στο εξωτερικό.
Σε συνεργασία με τα αρχαιολογικά – πολιτιστικά ιδρύματα και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, καταλάβαμε ότι ήταν δυνατό να επιτευχθούν δύο διαφορετικοί στόχοι με μια μόνο κίνηση.
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να «ξαναβάλουμε το νησί της Ρόδου στο χάρτη» με την ανάδειξη και αποκατάσταση της ιστορικής σημασίας του ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ τριών Ηπείρων , προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Δεύτερος στόχος μας είναι να φέρουμε στο φως και να αναδείξουμε τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.

Η κατασκευή του νέου μουσείου, του Κολοσσού, θα δώσει μια σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας: δεν θα δημιουργήσει μόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και μία επίδραση “Domino” στην οικονομία, η οποία θα ενισχύεται όλο και με περισσότερες νέες υποδομές.


Η μελέτη του πολύ σημαντικού εγχειρήματος υποστηρίχθηκε από τις συμβουλές αρμόδιων οικονομολόγων, σύμφωνα με τους οποίους μια επένδυση αυτής της κλίμακας, θα εκτινάξει την οικονομία του νησιού, με την αύξηση των επισκεπτών κατά 150%, που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των εσόδων πάνω από 2 δις ευρώ, το ίδιο ποσό που ολόκληρος ο πληθυσμός της Ελλάδας καλείται να πληρώσει π.χ. ως φόρο πρώτης κατοικίας, το γνωστό σε όλους “χαράτσι”.

Η κατασκευή του Κολοσσού αποτελεί όνειρο και διακαή πόθο όλων των ευαισθητοποιημένων Ροδίων και μη, από την ημέρα καταστροφής του μέχρι σήμερα. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα έβλεπαν ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου να παίρνει «σάρκα και οστά», αποκαθιστώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού και της Ελλάδας, για το οποίο όλοι είναι υπερήφανοι. Η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος θα δώσει ένα τέλος σε αυτά τα απανωτά «χτυπήματα» και θα ενισχύσει όχι μόνο την οικονομία του νησιού, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας, για να γίνει τελικά ένα παράδειγμα ελπίδας για όλες τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την κρίση.

Μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το έργο προέρχεται από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες κάποιων νέων επαγγελματιών που προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αποφασισμένος στόχος είναι πολύ φιλόδοξος: να ξαναχτίσουν τον Κολοσσό της Ρόδου, ο Θεός του Ήλιου, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ο σκοπός του έργου είναι να μην προτείνει ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου, χάλκινο, 40 μέτρα ύψος δομή, αλλά για να διεγείρουν τα ίδια συναισθήματα που ένιωσα επισκέπτες, περισσότερο από 2200 χρόνια πριν ……..colossusrhodes.com

allaksogolies.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

 1. Ανώνυμος24/10/15 22:52

  Θα παραμείνει όνειρο, εδώ λακκούβες δεν μπορούν να βουλόσουν το Κολοσσό θα κάνουν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/10/15 23:03

  ΦΤΙΑΧΤΕ ΡΕ Π@ΠΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Κ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/10/15 23:26

  φτιάξετε πρώτα τα έργα υποδομής,δρόμους πεζοδρόμια γεφύρια,και αφήστε τους κολοσσούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος25/10/15 09:29

  ΦΤΙΑΧΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΕΣΗ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΖΩΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος25/10/15 19:13

  Οι Ιταλοί μας άφησαν ένα ανεπανάληπτο έργο υποδομής, την παλιά πόλη και το καστέλο, για να μην μιλήσω για τα άλλα μοναδικά στην αρχιτεκτονική τους εργα που καταρρέουν και εμείς όχι μόνο δεν μπορούμε να τα σχεδιάσουμε αλλά ούτε να τα συντηρήσουμε υποτυπωδώς και έρχονται οι ξερόλες Ροδίτες και ονειρεύονται να χτίσουν κάτι που δεν γνωρίζουν πως ήταν στην αρχαιότητα!!!!! Από το σχέδιο αυτό και μόνο μπορείς να δεις την ανικανότητά τους. Στον κώλο του Κολοσσού έχουν μπήξει ένα δοκάρι για υποστύλωμα!!!!!! Ρε χαϊβάνια οι αρχαίοι το τρίτο σημείο στήριξης των αγαλμάτων το έφτιαχναν πιό κομψό, έναν κορμό δένδρου για παράδειγμα ή έναν βωμό, εσείς βάλατε ένα παλούκι?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος25/10/15 19:18

  Ανίκανοι Ροδίτες, τα ταχυδρομείο είναι εδώ και 10 χρόνια τώρα με κιγκλιδώματα, Τα κτίσματα της Ελαιούσας καταρρέουν, το θέατρο Πουτσίνι αφού το καταστρέψατε ανεπανόρθωτα, μένει κλειστό κοντά 20 χρόνια τώρα, η μαρίνα ακόμα δεν είναι έτοιμη, το λιμάνι της Ακαντιάς 50 χρόνια τώρα τα ίδια χωρίς υποδομές και χάνουμε κρουαζερόπλοια, το εργοστάσιο της ΔΕΗ το ίδιο, το νοσοκομείο έχει διαλυθεί και εσείς μου θέλετε τον Κολοσσό........ μάλλον κάλλο κολοσσό έχετε στον εγκέφαλο ........... η ανικανότητά σας δεν 'εχει προηγούμενο, αντε να τα πάρουν ξένοι μπας και δούμε καλύτερη μέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος26/10/15 10:32

  ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος10/11/15 17:11

  1) Άμα γίνει, δε θα είναι έργο του ελληνικού κράτους, το μόνο σίγουρο.

  2) Ναι ρε, θα σας χαλάσει άμα γίνει, ο τουρισμός της Ρόδου (και άλλων νησιών) κρατάει την οικονομία της ελλάδας σε μεγάλο βαθμό.

  3) θα σας χάλαγε επίσης να έκοβαν εισητήριο στην είσοδο, τα χρήματα να πήγαιναν στο δημαρχείο και να γινόντουσαν έργα

  4) θα σας χάλαγε γενικά να είχατε ένα απ' τα 7 αρχαία θαύματα στο νησί

  5) καλά δεν έχετε τελείως άδικο, αλλά όταν λένε να σας φτιάξουν έργο, χαζοί είστε να πείτε όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά