ροή ειδήσεων

Αυτοί είναι οι φόροι που πλήρωσε η Εκκλησία το 2014



Τον Απολογισμό Εσόδων - Εξόδων του διαχειριστικού έτους 2014, ενέκρινε σήμερα... η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου....
Συνοπτικά, καταγράφηκαν


  • έσοδα: 8.792.293,69 ευρώ,
  • έξοδα: 8.001.283,93 ευρώ και
  • διαφορά χρήσεως: 791.009,76.

Ιδιαίτερα, σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 2.476.428,15 ευρώ, εκ των οποίων για πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 1.722.288,30 (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014), φόρου επί μισθωμάτων 740.661,92, εκτάκτου ειδικού τέλους δομημένων επιφανειών 13.477,93 ευρώ και ΦΑΠ 3.414,47 ευρώ.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της ΔΙΣ ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος για το Διαθρηκειακό Συνέδριο που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». Το Συνέδριο διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΕΞ. Επίσης, κατά τη σημερινή Συνεδρία, δεύτερη για το μήνα Νοέμβριο, η ΔΙΣ επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και εγκρίθηκε η εισήγηση της Σ.Ε. Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ).

Τέλος, η ΔΙΣ, αφού έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως, διέκοψε τη Συνεδρία της, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/11/15 17:27

    Πω,πω,πω βρε παιδι μου ξεπαραδιάστηκαν οι άνθρωποι ........ με 5 τρις να εκτιμάται η εκκλησιαστική περιουσία μόνο 2,4 εκατομμύρια πλήρωσαν οι φτωχούληδες με τα ράσα χωρίς φυσικά να αναφέρουμε τα ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ!!! Αλλά θα μου πεις στο θεοκρατούμενο Ελλαδιστάν (στυλ Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν κτλ) η θρησκεία διορίζει πρωθυπουργούς και υπουργούς...... πάρε παράδεγμα τον Τσίπρα....... άθεο τον ανέβαζαν, άθεο τον κατέβαζαν και για να γίνει πρωθυπουργός έπρεπε να "περάσει" από το Αγιο Ορος να προσκυνήσει πρώτα και να δηλώσει "υποταγή" όπως οι Σαμαράς, Παπανδρέου που πήγαν στο Ισραήλ να προσκυνήσουν τους Μασόνους πρώτα ........ και μετά τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι .... πάντα τα δικά μας δικά τους και τα δικά τους δικά τους!!!! 180 μοίρες στροφή στις παλιές δηλώσεις των ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ περί διαχωρισμού κράτους-θρησκείας ....... την ουρά κάτω από τα σκέλια ..... τα λεφτά βλέπεις είναι πολλά!!!!!
    Μια απορεία όμως έχω. Γιατί οι Εβραίοι Ελληνες υπήκοοι με νόμο να μην πληρώνουν φόρους στο κράτος????? Τότε να γίνω και εγώ εβραίος και να μην πληρώνω φόρους!!!!!
    Και γιατί παρακαλώ οι Μουσουλμάνοι, Ινδουϊστές, Βουδιστές και όλες οι άλλες σέκτες να πληρώνουν οι οπαδοί τους διαμένοντες στην Ελλάδα για τους μισθούς των εβραιοχριστιανών?????
    Και γιατί παρακαλώ εφόσον έχουμε ανεξιθρησκεία να μην πληρώνονται και οι ιεροίς σε αυτές τις θρησκείες από τον κρατικό προϋπολογισμό??????
    Πολλά ζητάω ε!!!!!!!!!

    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία. (Αυτό το δεύτερο το "ξέχασαν" οι χριστιανοί ηγέτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *