ροή ειδήσεων

Με μικρή μείωση και αντίστοιχα μειωμένες εισπράξεις κινήθηκε η σεζόν 2015 στη Ρόδο



Η πρόβλεψη για την νέα σεζόν από τους ξενοδόχους της Ρόδου... είναι αύξηση στον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά 'χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να γεμίσουν τα αεροπλάνα'. Η νέα σεζόν του 2016 προβλέπεται να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου με τις πρώτες πτήσεις.



Με επιτυχία διεξήχθη η τελευταία καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στις 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Atrium Platinum. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Κακλιός, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Αγαπητός Ξάνθης, ο διευθυντής του ΙΕΚ Ρόδου κ. Παναγιώτης Κουντούρης, ο αντιπρόεδρος τηςΈνωσης Τουριστικών Πρακτορείων κ. Αλέκος Κυρμπάσης και ο γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών κ. Νίκος Ξυλουράς.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΔΞΡ έκανε ένα σύντομο απολογισμό αναφορικά με τις συναντήσεις και τη θεματολογία του καλοκαιριού που μας πέρασε και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων φορέων. Τονίστηκε η ανάγκη για ειλικρινή συνεργασία των φορέων - επιχειρήσεων και αρχών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση των υποδομών του νησιού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Η προβολή του προορισμού τέθηκε επίσης επί τάπητος. Αντίστοιχα, χαιρετίσθηκε θετικά η απόφαση αναδιοργάνωσης τουΠΡΟΤΟΥΡ και ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΔΞΡ στις συναντήσεις του.

Εν όψει της προετοιμασίας για την νέα τουριστική περίοδο μετά το “κλείσιμο” της φετινής, τα θέματα που μονοπώλησαν τον ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν η εμφάνιση του νησιού, ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης και η γενική προετοιμασία για την έναρξη της νέας σεζόν του 2016, που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου με τις πρώτες πτήσεις. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του χειμερινού προγράμματος και πως θα πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ολες τις παραγωγικές τάξεις, ώστε να στεφθεί το εν λόγω εγχείρημα με επιτυχία.

Ο ΣΔΞΡ πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων του νησιού στα μέσα Νοέμβρη για να αποφασισθούν κοινές δράσεις και για να δρομολογηθεί η υλοποίηση των προτάσεων δίχως ευχολόγια αλλά με έργα. Επιτακτική είναι η ανάγκη ορισμού υπεύθυνου υλοποίησης.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο επιμορφωτικά σεμινάρια υπό την αιγίδα και με την πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ. Η ημερίδα ποιότητος του ΣΔΞΡ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η ανάγκη της εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης στον τομέα του τουρισμού είναι απαραίτητη, όπως και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας και ειδικά στην Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, όπου κατά γενική ομολογία όλοι συμφώνησαν πως η σεζόν κινήθηκε με μικρή μείωση, αλλά και οι εισπράξεις ήταν αντίστοιχα μειωμένες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο τόπος, ειδικά με την αύξηση του ΦΠΑ. Η πρόβλεψη για την νέα σεζόν είναι για αύξηση στον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να γεμίσουν τα αεροπλάνα.

Εν κατακλείδι, όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, βελτίωση της ποιότητας και των υποδομών του προορισμού, με στοχευμένη προβολή του προορισμού καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα μας δώσουν κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *