ροή ειδήσεων

Πώς θα εξοικονομήσετε έως 240 ευρώ στο λογαριασμό σας της ΔΕΗ


Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου ως και τις 30 Απριλίου 2016, το χειμερινό...
ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, για τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο.

Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Νυκτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικοί ή άλλοι περιορισμοί και βέβαια συμφέρει την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Στον πίνακα που δημοσιεύεται, έγιναν οι απαραίτητοι υπολογισμοί για να προκύψει το όφελος. Στηρίχτηκαν στα ακόλουθα δεδομένα:

-Όλοι οι υπολογισμοί έγιναν για μια μονοφασική παροχή

-Στους υπολογισμούς περιλαμβάνονται το κόστος της κατανάλωσης αλλά και όλες οι επιπλέον χρεώσεις (κόστος χρήσης δικτύου μεταφοράς, Ειδικό τέλος ΑΠΕ, ειδικός φόρος κατανάλωσης, ΦΠΑ)

-Για τον υπολογισμό του κόστους με το νυχτερινό τιμολόγιο, ελήφθη υπόψη ότι ο καταναλωτής θα καταφέρει να μεταφέρει στο «νυχτερινό» το 40% της συνολικής κατανάλωσης.

Τι προκύπτει; Ένας ιδιοκτήτης ο οποίος συνήθως καταναλώνει 1800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, πληρώνει 334 ευρώ στη ΔΕΗ. Αν μεταφέρει το 40% της κατανάλωσης (720 κιλοβατώρες) στο νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση θα πέσει στα 276 ευρώ. Δηλαδή, θα προκύπτει όφελος 58 ευρώ ανά τετράμηνο.

Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση του νοικοκυριού αλλά και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό της κατανάλωσης που θα μεταφερθεί στις ώρες του οικονομικού τιμολογίου, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κέρδος. Για πολύ μεγάλα σπίτια που καταναλώνουν ακόμη και 5000 κιλοβατώρες το τετράμηνο το όφελος από το νυκτερινό μπορεί να φτάσει και στα 240 ευρώ το τετράμηνο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *