ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η "ευκαιρία" με τα Βιάγκρα της κόστισε 30.000 ευρώ! Στα δικαστήρια η υπόθεση


Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια,... με το συνολικό περιουσιακό όφελος και τη συνολική προκληθείσα ζημία να ξεπερνάει το ποσό των 30.000 ευρώ βρίσκεται Ροδίτης, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη. Ο κατηγορούμενος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων την 17η Φεβρουαρίου 2016 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Η εγκαλούσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, γνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στη Ρόδο, μέσω κοινών γνωστών, το 2001. Το Δεκέμβριο του 2001 ο κατηγορούμενος φέρεται, αφού έλαβε γνώση ότι η εγκαλούσα διαθέτει σημαντικό χρηματικό ποσό, να της παρέστησε ψευδώς ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Ρόδο, ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Λονδίνο, όπου πηγαίνει συχνά, ότι διαθέτει γνωριμίες με εξέχοντα πρόσωπα, όπως υπουργούς, δικαστές, μητροπολίτες και μάλιστα, ότι στο γάμο του, ιερουργούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ότι ασχολείται με εξαγωγές φαρμάκων και κερδίζει πολλά χρήματα.
Η "ευκαιρία" με τα Βιάγκρα

Φέρεται να της παρέστησε ψευδώς ότι του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία να κάνει εξαγωγή χαπιών "βιάγκρα" στη Σαουδική Αραβία κι έχει ανάγκη ρευστού χρήματος για να τα αγοράσει και εν συνεχεία να τα εξαγάγει. Φέρεται να της ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε, διαβεβαιώνοντας την ότι θα της τα επιστρέψει σε 20 ημέρες με το νόμιμο τόκο και ένα δώρο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να της παρέδωσε επιταγή, εκδόσεως του αδελφού του, εις διαταγήν του, ποσού 26.500 ευρώ με φερόμενη ημερομηνία έκδοσης την 31-3-2002. Του αποδίδεται ότι την έπεισε να του παραδώσει αρχικά το ποσό των 29.500 ευρώ και εν συνεχεία σε ημερομηνίες που δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά πάντως εντός του 2002, και με τις, ίδιες ως άνω ψευδείς παραστάσεις, το συνολικό ποσό των 200.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Το Μάρτιο του 2002 φέρεται πάλι να την έπεισε να δεχτεί και να λάβει στην κατοχή της μια επιταγή ποσού 170.000 δολαρίων ΗΠΑ, της τράπεζας της Αγγλίας Lioyds Bank, προς εξασφάλιση του ποσού που του είχε παραδώσει, με λευκή ημερομηνία εκδόσεως. Μετά την επίδοση την 10-3-2005 στον κατηγορούμενο εξώδικης διαμαρτυρίας, πρόσκλησης και δήλωσης της εγκαλούσας, ο κατηγορούμενος τον Απρίλιο του 2005 φέρεται να της παρέστησε ψευδώς ότι αναμένει από μέρα σε μέρα να λάβει εκατομμύρια ευρώ από μια μεγάλη εξαγωγή αναβολικών φαρμάκων που είχε πραγματοποιήσει και να την έπεισε να δεχτεί να θέσει ημερομηνία έκδοσης στην άνω επιταγή την 31-12-2005.

Όταν η εγκαλούσα διαπίστωσε πως η επιταγή δεν είχε αντίκρισμα, ο κατηγορούμενος την απέτρεψε να τη σφραγίσει, λέγοντας της ότι διαθέτει χρήματα και θα την εξοφλήσει. Η εγκαλούσα υπέβαλε έγκληση σε βάρος του την 27η Σεπτεμβρίου 2012, σε χρόνο που ο ίδιος ήταν κρατούμενος στις φυλακές για άλλη αιτία και όπως ισχυρίζεται μετά την αποφυλάκισή του τη διαβεβαίωνε εκ νέου ότι θα της επέστρεφε τα χρήματα, τα οποία είχε στην Ελβετία, που όμως ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να πάει καθώς είχε απαγόρευση εξόδου.
Τι υποστηριζει ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η εγκαλούσα του δάνεισε την 14 Δεκεμβρίου 2001 το ποσό των 29.475,09 ευρώ με μηνιαία επιτόκιο 4%, ότι την 31η Μαρτίου 2002 της κατέβαλε το ποσό των 4.000 ευρώ, έναντι του ως άνω κεφαλαίου και της παρέδωσε την επιταγή, ποσού 26.500 ευρώ. Υποστηρίζει ότι στις αρχές Ιουνίου του 2003 η εγκαλούσα ήρθε σε επαφή με ένα άτομο το οποίο κατονομάζει, στον οποίο κατέθεσε ως αμοιβή το ποσό των 6.090 ευρώ, προκειμένου να εισπράξει από αυτόν το ποσό το οποίο δήθεν τη όφειλε, εκβιάζοντας τον κι ότι ο τελευταίος, αφού αποκόμισε εκβιάζοντας τον μεγάλα χρηματικά ποσά, τελικά του παρέδωσε την επιταγή ποσού 170.000 δολαρίων ΗΠΑ, της τράπεζας της Αγγλίας Lloyd Bank, στην οποία με υπόδειξή του συμπλήρωσε στην ένδειξη λήπτης το όνομα της εγκαλούσας, και μετά από πιέσεις έθεσε την ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2005. Περαιτέρω ισχυρίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου του 2001 κατέβαλε στην εγκαλούσα το ποσό των 10.000 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki
newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *