ροή ειδήσεων

Σκάνδαλο με αρχισυνδικαΛΗΣΤΗ του ΟΑΕΔ: Υπεξαίρεσε 8,4 εκατ. ευρώ!



Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του δημοσίου...



Πλαστογραφούσε αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του λάμβαναν δάνεια… εν αγνοία τους - Μεγάλο μέρος από τα χρήματα που πήρε προορίζονταν για την στήριξη των ανέργων Περισσότερα από 8,4 εκατ. ευρώ υπεξαίρεσε από το ταμείο του ΟΑΕΔ ο 59χρονος προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Οργανισμού, στη Λάρισα!




Σε βάρος του 59χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ' επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας του επέβαλε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για προληπτικούς λόγους.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε πρόσφατα στις εισαγγελικές αρχές, ο άντρας φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού, με τρόπο που ερευνάται από τις διωκτικές αρχές.

Ήδη, από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας για την υπόθεση των 85.000 ευρώ, που φέρεται να εισέπραξε ο 59χρονος προϊστάμενος -και συνδικαλιστής του κλάδου επί σειρά ετών- πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Λάρισας λάμβαναν δάνεια… εν αγνοία τους.

Ήταν, όμως, οι ίδιοι οι συνάδελφοί του οι οποίοι αντιλήφθηκαν τις παράνομες πράξεις του και ενημέρωσαν τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ουδέποτε εισέπραξαν δάνεια σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία αφού ουδέποτε τα ζήτησαν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Λάρισας, ενώ έπεται η έρευνα για το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ που αφορά σε ελέγχους που έγιναν την περίοδο από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *