ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από κοινού στην κόρη και τον εγγονό του 85χρονου



Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία,... άσκησε χθες το μεσημέρι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, στον 31χρονο εγγονό και την 58χρονη κόρη και μητέρα του πρώτου, που θεωρούνται από τις αστυνομικές αρχές ως οι υπαίτιοι για τον σοβαρό τραυματισμό του 85χρονου Μ. Μ. του Β., που χαροπαλεύει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται και δεν έδωσαν κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Μ. Κουτσούκο, Στ. Κιουρτζή και Γιάννη Κούκουλα και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Θυμίζουμε ότι τόσο οι επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου όσο και η τακτική Ανακρίτρια τελούν εν αναμονή της ολοκλήρωσης των εργαστηριακών εξετάσεων σε ευρήματα και στοιχεία, που συνέλεξαν επιτελείς της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από την οικία του 85χρονου αλλά και όμορων διαμερισμάτων συγγενικών του προσώπων, στην οδό Σωτήρος στην Ιαλυσό, προκειμένου να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο υπερήλικας βρέθηκε με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, κυρίως στην κοιλιακή χώρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

O 85χρονος, υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αποκατάσταση και συρραφή των σοβαρών τραυμάτων που φέρει και τα οποία έχουν πλήξει ζωτικά του όργανα. Ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο και φέρει τραύματα από μαχαίρι και σε άλλα σημεία του σώματός του, ενώ έχει συραφεί και η γλώσσα του, που ήταν κομμένη!

Θυμίζουμε ακόμη ότι στην ισόγεια κατοικία του ο 85χρονος διαμένει με την 88χρονη σύζυγό του, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, ενώ σε παρακείμενη κατοικία διαμένει ο εγγονός του, με την σύντροφό του.

Πάνω από την οικία του διαμένει η κόρη του με την οικογένειά της και στον ίδιο όροφο η ανιψιά του.
Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο του συμβάντος βρήκαν την 32χρονη σύζυγο του 31χρονου κατηγορουμένου, την 57χρονη κόρη του, δεύτερη κατηγορούμενη και την εγγονή του ηλικίας 34 ετών.

Ο εγγονός του δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βρήκε τον παππού του περί ώραν 02.30 στην αυλή του σπιτιού, αιμόφυρτο, ανάσκελα. Είπε στους αστυνομικούς ότι ο παππούς του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και ότι τους είχε προαναγγείλει επανειλημμένως την απόφασηή του αυτή.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», από την επιτόπια έρευνα στα διαμερίσματα του θύματος, του εγγονού του αλλά και της κόρης του, από επιτελείς της Σήμανσης, διαψεύστηκε ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Βρέθηκαν ίχνη αίματος εντός του διαμερίσματος στο κρεβάτι και στο ντιβάνι, τρία μαχαίρια με αίμα στο τραπέζι της κουζίνας, ρούχα και σεντόνια και μαξιλαροθήκες με αίμα και κηλίδες αίματος ακόμη και στο διαμέρισμα της κόρης.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι είχε καταβληθεί προσπάθεια για να καθαριστεί ο χώρος με αποτέλεσμα να καταλήξουν ότι στην οικία του θύματος είχε προηγηθεί πάλη.

Η σύζυγος του εγγονού του που εξετάστηκεστο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε κατέθεσε αρχικώς ότι υπήρξε καβγάς του 85χρονου με την σύζυγό του, κάτι σύνηθες στο τελευταίο διάστημα και ότι ο σύζυγός της και πρώτος κατηγορούμενος προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Λίγη ώρα αργότερα, όπως είπε αρχικώς, άκουσε τον 85χρονο να σφαδάζει και τότε ξύπνησε τον πρώτο κατηγορούμενο για να τον συνδράμει.

Η ίδια αναίρεσε στην πορεία της αστυνομικής έρευνας την αρχική της κατάθεση λέγοντας ότι άκουσαν με τον σύζυγό της τον παππού του να φωνάζει «θα σε σκοτώσω» και ότι εκείνος έσπευσε να επέμβει χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Είπε ακόμη ότι άκουσε ποδοπατήματα και κάποιον να τσιρίζει και ότι ο σύζυγός της επέστρεψε στο διαμέρισμά τους ταραγμένος.

Η ανιψιά του θύματος είπε ότι άκουσε τον ηλικιωμένο να καλεί σε βοήθεια και ακολούθως είδε το ΕΚΑΒ στο σημείο.

Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρήκε την γιαγιά και τον παππού του να τσακώνονται και προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Μετά από ώρα άκουσε βογγητά και η γιαγιά του του είπε ότι είχε σφαχθεί! Φώναξε τότε την μητέρα του και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Η κόρη του θύματος ανέφερε ότι άκουσε τον πατέρα της να καλεί σε βοήθεια και ζήτησε από την ανιψιά της να δει τι συνέβη και λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τον γιό της ότι ήταν τραυματισμένος σοβαρά στην αυλή. Είπε ότι κατέβηκε στο διαμέρισμα και φώναζε στην μητέρα της ότι ήταν υπαίτια για τον τραυματισμό.

Ανέφερε ακόμη ότι πήγε στο δωμάτιο του πατέρα της, μάζεψε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και τα έβαλε στο πλυντήριο.

Η σύζυγος του θύματος ανέφερε σε κατάθεσή της ότι διαπληκτίστηκε μαζί του, ότι της επιτέθηκε και την έπιασε από τον λαιμό και ότι την χτύπησε στο κεφάλι με ένα κοχύλι.

Ο εγγονός της έσπευσε στο σημείο και την σήκωσε, ενώ κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του παππού του και ότι εν συνεχεία άκουσε καβγά μαζί του, ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και η κόρη της.

Η κόρη της φέρεται να ρωτούσε, «ποιός θα καθαρίσει το αίμα» και την είδε να περνά από το δωμάτιο, κρατώντας ρούχα.

Μετά την λήψη στοιχείων από την Σήμανση θεωρήθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν έλεγαν την αλήθεια, ότι προσπάθησαν να συσκοτίσουν την έρευνα, ότι είναι υπαίτιοι και συνελήφθησαν.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr
zougla


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *